Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat joi seară, la Realitatea TV, că nu se pune problema privatizării sistemului sanitar sau a spitalelor, dar nu a exclus parteneriatul public-privat, fără costuri sulimentare pentru pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Nu va fi niciun fel de privatizare a sistemului de sănătate sau a unor spitale. Dar putem vorbi de parteneriat public- privat. Acesta înseamnă că partenerul privat să construiască spitalul şi să se ocupe de administrarea clădirii. Actul medical rămâne în totalitate la stat. Actul medical însemnând tot ceea ce are legătură cu pacienţii, asta însemnând că nu va exista nicio plată suplimentară pe care pacienţii vor trebui să o facă”, a spus Vlad Voiculescu la Realitatea TV.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că, astfel, oricine poate avea acces la servicii medicale decente şi gratuite.

Întrebat de cauzele lipsei din spitale a medicamentelor oncologice, Vlad Voiculescu a spus că medicamentele inovative nu se găsesc deoarece sistemul nu are posibilitatea financiară de a susţine asemenea cheltuieli, iar medicamentele ieftine lipsesc din cauza unor întârzieri, neimputabile lui, la plata medicamentelor.

"Pe de altă parte, este adevărat că lipsesc şi medicamentele ieftine şi asta de ani de zile. Asta are mai mult de-a face cu politica noastră de preţuri pentru medicamente, vorbim despre ordinul 75, ordin a cărui aplicare am amânat-o până la 1 noiembrie. În următoarele săptămâni vom veni cu o nouă metodologie de preţuri”, a precizat Voiculescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.