Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, marţi, că nu există în acest moment bază ştiinţifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca, fiind aşteptată decizia Agenţiei Europene a Medicamentului. În legătură cu oprirea unui lot de la vaccinare, Voiculescu a precizat că a fost o decizie luată ”din precauţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există în acest moment bază ştiinţifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca,  aşteptăm decizia EMA de joi săptămâna aceasta (…) Nu există motive de îngrijorare. Ne bazăm pe opinia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a EMA", a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Întrebat de ce a fost oprit de la vaccinare un loc de vaccin AstraZeneca, dar nu s-a luat aceeaşi decizie pentru întreg vaccinul, Voiculescu a precizat: ”A fost o măsură de precauţie pentru că, din acel lot, s-a constat ca în anumite ţări ar putea să se dovedească mai târziu ca au fost probleme. A fost o măsura de precauţie cu un cost minim pentru vaccinarea din România pe care am decis atunci cu toţii să o luăm”.

Autorităţile din România au decis, luni seară, să continue vaccinarea cu serul AstraZeneca, deşi mai multe state europene au oprit imunizarea cu acest din precauţie.

În ultimele 24 de ore, peste 7.000 de persoane s-au vaccinat cu serul AstraZeneca. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.