Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu comentează, miercuri, intenţia autorităţilor de a lăsa şcolile deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate depăşeşte 6 la mie. ”Când casa arde, protejezi viaţa oamenilor conform planului de evacuare şi încerci să stingi focul. Nu te apuci să schimbi planul de evacuare”, afirmă fostul ministru explicând că nu se pot schimba deja regulile adoptate abia acum câteva săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt stupefiat de declaraţiile de ieri şi de astăzi ale ministrului Câmpeanu! Se miră că am ajuns la 6 la mie şi vrea să schimbe regulile adoptate în urmă cu doar câteva săptămâni”, a scris, miercuri, pe Facebook, Vlad Voiculescu.  

Fostul ministru al Sănătăţii cere să fie protejată viaţa oamenilor.  

”Casa arde! Când casa arde, protejezi viaţa oamenilor conform planului de evacuare şi încerci să stingi focul. NU te apuci să schimbi planul de evacuare, NU te arăţi surprins că focul e la uşă şi cu siguranţă nu te întrebi ce e mai convenabil electoral pentru tine, şeful sau partidul tău”, a mai scris Voiculescu.  

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori, o decizie în acest sens urmând să fie luată împreună cu specialiştii din domeniul sanitar până vineri. 

Europarlamentarul USR PLUS Ramona Strugariu îi cere premierului Florin Cîţu, miniştrilor Lucian Bode şi Cseke Attila să activeze imediat Mecanismul de Protecţie Civilă pentru spitale. Ea mai spune că acest Mecanism poate fi activat în 24 de ore şi astfel aceştia pot cere echipamente, medici, paturi la terapie intensivă şi spitale mobile. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.