Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, semnalează că o fetiţă de 9 ani de la un centru de plasament din Blaj e abuzată sexual de un băiat de 18 ani şi acuză că deşi psihologul şcolii a sesizat Directia Generală pentru Protecţia Copilului, nu a existat niciun rezultat. De asemenea, el susţine că şeful centrului ar fi spus că sunt ”atingeri nevinovate”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Abuzurile sexuale sunt considerate atingeri nevinovate. Aşa justifică, şeful unui centru de plasament din Jud. Alba, comportamentul unui tânăr de 18 ani împotriva unei fetiţe de 9 ani. În urma întâlnirii cu psihologul şcolii, aceasta a sesizat DGASPC Alba însă fără rezultat. Şeful de centru de la Centrul de plasament din Blaj nu s-a lăsat prea impresionat de gestul cadrului didactic şi fata continuă să vină la şcoală din ce în ce mai traumatizată. Ieri a venit vânătă la ochi. Azi, oare cum va veni la şcoala?”, a scris pe Facebook Vişinel Bălan.
În calitate de presedinte la Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi, anunţă că va sesiza instituţiile de control pentru a interveni în acest caz.
”Refuz să cred că o să mai avem încă un copil pierdut în sistem. O rog pe doamna ministru Gabriela Firea să mă ajute în această speţă. Avem datoria morală să protejăm pe cei vulnerabili, fără apărare. Doamna Florica Chereches, presedinte al ANDPDCA, vă rog să verificaţi când s-a efectuat un control la DGASPC Alba”, îşi încheie el postarea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.