Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie Vişinel Bălan atrage atenţia, joi seară, asupra unei situaţii ”alarmante” din judeţul Sălaj - o fată de 14 ani, insărcinată, s-a aruncat de la etajul 2 al centrului "Speranţa" din Zalău. Bălan susţine că se încearcă muşamalizarea cazului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alarmant. Astăzi am aflat despre o fetiţă de 14 ani, insărcinată, care s-a aruncat de la etajul 2 al centrului «Speranţa» din Zalău, care aparţine DGASPC Sălaj”, a scris, joi seară, pe Facebook, fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

Vişinel Bălan afirmă că un copil i-a cerut să facă publice informaţiile.

”E şocant să aflăm că se încearcă muşamalizarea acestui caz. Un copil mi-a scris şi m-a rugat să fac public acest caz pentru că se teme că prietenei ei i se va muşamaliza situaţia. E revoltător când protecţia şi siguranţa copiilor sunt puse în pericol”, a mai transmis Vişonelm Bălan.

În urmă cu o zi, el relata despre suspiciuni de abuz sexual asupra copiilor aflaţi în grija unei organizaţii din Râmnicu Vâlcea, Poliţia implicându-se în cazul respectiv.

În urmă cu două zile, Vişinel Bălan relata despre ”o situaţie şocantă care a afectat copiii unui centru din Bucureşti, Sectorul 6”.

”Aceşti copii au fost supuşi unui tratament nedrept şi invaziv, care a încălcat cu desăvârşire dreptul lor la intimitate. Imaginaţi-vă cum ar fi să vă treziţi peste noapte, simţindu-vă controlaţi şi verificaţi în hainele voastre, sub paturi sau saltele! Este o încălcare gravă a demnităţii umane, iar nimeni, şi cu atât mai puţin copiii, nu ar trebui să treacă prin aşa ceva”, scria pe Facebook Vişinel Bălan, anunţând ulterior că a discutat cu viceprimarul despre situaţia respetivă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.