Virusul pestei porcine africane a fost confirmat la o exploataţie comercială din satul Fierbinţi, judeţul Dâmboviţa, anunţă Prefectura. Ca urmare, s-a luat decizia de ucidere a celor 61 de porcine din exploataţia comercială afectată, precum şi decizii de ecarisare alternativă şi de instituire a zonelor de restricţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, la o exploataţie comercială de tip A, în satul Fierbinţi din comuna Şelaru.

Ca urmare, Centrul local de combatere a bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit sâmbătă dimineaţă, pentru a adopta măsurile necesare prevenirii şi răspândirii virusului. 

"A fost emisă decizia de ucidere a celor 61 de porcine din exploataţia comercială afectată, precum şi decizii de ecarisare alternativă şi de instituire a zonelor de restricţie", arată Prefectura Dâmboviţa, precizând că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale.

Autorităţile mai precizează că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel economic şi social.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.