Virginia Vasile va reprezenta România în finala competiţiei internaţionale "Teza mea de doctorat în 180 de secunde” care se va desfăşura în septembrie, la Liege, Belgia, ea fiind în ultimul an de doctorat, cu o teză în cotutelă între Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Energetică şi Institutul Naţional de Ştiinte Aplicate din Lyon, Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virginia Vasile este asistent universitar în cadrul Facultăţii de Energetică şi a câştigat recent competiţia naţională a concursului "Teza mea de doctorat în 180 de secunde" ( "MT180s”) cu lucrarea  "Studiul experimental şi teoretic al comportamentului termic şi reologic al purtătorilor de frig bifazici”.

Această temă este legată de utilizarea purtătorilor de frig bifazici în transportul şi utilizarea frigului, pentru reducerea consumului de energie şi impactului asupra mediului, anunţă UPB.

"Faptul că reprezint România înseamnă o performanţă extraordinară şi o responsabilitate foarte mare în acelaşi timp. Se întamplă rar să ai o asemenea oportunitate în viaţă. Participarea la concursul MT 180s vine ca o confirmare a misiunii însuşite acum opt ani, aceea de a demonstra că se poate, şi în România se poate. Eu cred în România!” a spus Virginia Vasile la finala competiţiei naţionale.

Teza de doctorat a Virginiei Vasile, absolventă a Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, a fost prezentată publicului în limba franceză, într-o sinteză care, în mod obligatoriu, a trebuit să se încadreze în fix 180 de secunde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.