Ministrul Economiei Virgil Popescu îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi Aladin Georgescu că sfidează legea, printr-o numire controversată a unui manager la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Liberalul se întreabă „de unde să ştie cineva care conduce Garda de Mediu cum să fie managerul spitalului, mai ales acum în perioadă de criză sanitară”. În replică, Aladin Georgescu spune că PNL continuă „campania electorală murdară” şi susţine că toate numirile de manageri au respectat legislaţia în vigoare, însă mereu liberalii i-au contestat. Georgescu precizează că nu a dat curs numirii în funcţia de manager.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aladine, chiar îţi baţi joc de mehedinţeni!?! Vrei să îi ucizi?!? Preşedintele CJ Mehedinţi Aladin Georgescu nu e prieten cu legea! Crede din nou că Spitalul Judeţean este terenul lui de joacă, deşi suntem în plină criză epidemiologică! Nu pune sănătatea mehedinţenilor pe primul loc, ci se gândeşte doar la interesele lui electorale! Şi totodată nu pot să nu mă întreb: de unde să ştie cineva care conduce Garda de Mediu cum să fie managerul spitalului, mai ales acum în perioadă de criză sanitară?!? Aladine, chiar îţi baţi joc aşa, pe faţă, de toată lumea?!? Încalci cu bună ştiinţă un ordin dat de ministrul Sănătăţii prin care l-a numit manager pe dr. Victor Maliborschi, pe perioada stării de alertă?!? Prin această numirea controversată, preşedintele PSD Mehedinţi Aladin Georgescu sfidează din nou legea şi pune, la propriu, în pericol vieţile mehedinţenilor!”, a scris Virgil Popescu, marţi pe Facebook. 

Ministrul Economiei adaugă că va cere ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru să rezolve lucrurile pentru că preşedintele CJ Mehedinţi pune în pericol viaţa oamenilor.

„Lucrurile nu vor rămâne aşa! Voi solicita ministrului Sănătăţii implicare pentru a pune lucrurile la punct întrucât acţiunile preşedintelui CJ Mehedinţi pun în pericol sănătatea mehedinţenilor şi situaţia nu poate rămâne aşa. Dacă va fi cazul voi pune acest subiect pe masa Guvernului, pentru că lucrurile au mers prea departe. Oare ce lucru trebuie protejat, cu disperare, la Spitalul Judeţean?”, a conchis Popescu.

La rândul său, Aladin Georgescu acuză, într-o postare pe Facebook, că PNL continuă „campania electorală murdară” şi că liberalii au bulversat activitatea la Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

„Constat cu mâhnire că PNL continuă campania electorală murdară în care a inclus Spitalul Judeţean de Urgenţă încă de acum câteva luni. Au numit în mod abuziv un manager şi au menţinut în tot acest timp o stare de tensiune în rândul personalului medical prin bulversarea activităţii la nivelul conducerii. Asta, în loc să se asigure că unitatea medicală are toate mijloacele pentru a gestiona în cele mai bune condiţii criza medicală. Managerii pe care i-am numit respectând legislaţia în vigoare, au fost persoane cu experienţă şi expertiză în activitatea medicală şi managerială şi au fost contestaţi de liberali deşi nu erau nici barmani cum s-a întâmplat la Spitalul Orăşenesc Câmpeni, nici patroni de pompe funebre ca la Spitalul din Neamţ. Pe de altă parte, nu m-am dat nici medic pentru a intra în faţă la testarea pentru coronavirus aşa cum a făcut unul dintre liderii PNL la Suceava”, a scris Aladin Georgescu pe Facebook.

El a precizat că a luat act de hotărârea lui Cătălin Tutilescu de a nu da curs numirii în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.

„Îi respect decizia, indiferent de motivele care l-au determinat să o facă şi îi asigur pe mehedinţeni că voi găsi cea mai bună variantă pentru conducerea Spitalului. Am încredere că medicii şi asistentele din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin vor sta departe de campania electorală mizerabilă a PNL şi îi asigur de tot sprijinul în continuarea proiectelor de modernizare a infrastructurii de sănătate şi în gestionarea crizei COVID-19”, a conchis Georgescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.