Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că mai sunt 8.700 de dosare cu termene mult depăşite în recalcularea pensiei, faţă de cele peste 14.000 câte erau acum săptămâni, precizând că observă o atitudine cooperantă din partea directorilor caselor locale de pensii şi că s-a lucrat în ritm alert.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“La două săptămâni de la prima situaţie pe care am cerut-o Casei Naţionale de Pensii cu privire la cauzele întârzierii în recalcularea dosarelor de pensii, o situaţie semnalată de sute, mii de pensionari, vă prezintă rezultatele acestui demers care ne arată că la două săptămâni numărul a scăzut la jumătate. Situaţia mi-a fost prezentată detaliat faţă de primul moment ale evaluării pe care am făcut-o şi mi-a arătat că faţă de 14.452 de dosare cu termene mult depăşite faţă de cele 45 de zile prevăzute în lege, am ajuns astăzi la 8.767 ce
a ce vă arată că ne apropiem de jumătatea numărului total de pensii întârziate în recalculare”, a declarat Violeta Alexandru, joi, într-o conferinţă de presă. 
Ea a mai spus că a observat o atitudine în general cooperantă din partea directorilor caselor locale de pensii. 
“Subliniez faptul că observ o atitudine în general cooperantă din partea directorilor caselor locale de pensii, graficul pe care l-am cerut Casei Naţionale de Pensii îmi indică faptul că mesajul pe care l-am transmis şi anume acela de eficienţă şi de alocare a timpului în vederea respectării cadrului legal cu mult depăşit la momentul preluării mandatului. Mesajul a fost clar ca dovadă că ritmul în care se lucrează este alert şi ca dovadă situaţia detaliată pe care o am la nivelul ţării îmi indică faptul că s-a lucrat în ritm alert”, a explicat ministrul Muncii. 
Violeta Alexandru a precizat că o problemă serioasă este la Alba, pentru că din numărul total de dosare restante 43% provin de acolo. 
“Cu toate acestea, constat că persistă o problemă serioasă în Alba Iulia, 43% din numărul de 8.767 de dosare astăzi restante în recalcularea pensiei provine din Alba. Avem o situaţie delicată la Alba Iulia, înţeleg că ea trenează de cinci ani de zile de când o parte dintre angajaţi au fost implicaţi într-o serie de activităţi suspecte de corupţie şi cazul este mediatizat, lucrurile sunt în continuare în cercetare şi în desfăşurare, situaţia nu a fost rezolvată în aceşti cinci ani deşi se cunoşteau problemele din Alba”, a explicat Violeta Alexandru.
Ministrul a mai precizat că probleme sunt şi în Bucureşti privind întârzieri în recalcularea pensiei.  
“Îmi atrage atenţia şi în continuare serioasă de la nivelul Bucureştiului. 20% din cifra pe care o am acum ca reprezentând restanţele la momentul prezentării acestei evaluări provin din Bucureşti. Aici constat pe baza mesajelor pe care le primesc de la pensionari că avem o problemă, e adevărat relativ diferită de la un sector la altul, dar per ansamblu avem o problemă de management la nivelul caselor locale de pensii din sectoare şi la nivelul cei din Ilfov”, a mai declarat Violeta Alexandru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.