Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că instituţiile din subordine vor prelua direct din baza de date a Ministerului Finanţelor informaţiile necesare privind veniturile cetăţenilor români, astfel încât oamenii nu vor mai fi nevoiţi să facă numeroase drumuri pentru a procura adeverinţe de venit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am reuşit!! Încă un pas concret pentru debirocratizare! Ministerul Finanţelor a acceptat, după demersuri îndelungate, propunerea ca instituţiile din coordonarea MMPS să aibă acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanţelor pentru a prelua informaţii privind adeverinţele de venit ale cetăţenilor. Mai rămân câteva detalii de pus la punct dar am făcut un pas important”, a scris, luni seară, Violeta Alexandru, pe Facebook.

Potrivit acesteia, ”o asemenea măsură ridică povara administrativă de pe umerii cetăţenilor pentru că nu mai sunt trimişi să aducă adeverinţe, ci Casa de Pensii sau ANPIS, instituţia care plăteşte beneficii sociale, verifică datele direct la Finanţe”.

”Cetăţeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverinţele de venit. Am insistat pentru ca o asemenea măsură să se ia cât mai repede tocmai pentru că proiectul care ar fi trebuit să ofere, de exemplu, informaţii despre perioada activă a unei persoane care se pensionează, adică scanarea Cărţilor de Muncă, a eşuat”, a mai scris Alexandru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.