Ministrul Muncii, Violeta Alexadru, a afirmat că instituţiile aflate în coordonarea ministerului trebuie să folosească mijloacele online de comunicare, iar cei care solicită serviciile să facă un singur drum la acestea. Ea a precizat că, pentru cei care nu doresc să folosească mijloacele electronice de comunicare, ghişeele pentru relaţiile cu publicul rămân deschise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Aş dori ca instituţiile din coordonarea ministerului să folosească comunicarea prin mijloacele electronice ca fiind principalul vehicol de contact şi de furnizare a serviciilor pentru cetăţeni. Scopul pe care îl am este ca, folosind experienţa din timpul pandemiei şi determinând instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii să folosească mijloacele online de comunicare, este acela de a ajunge ca cei care ne solicită serviciile să facă un singur drum la instituţiile noastre. Până la momentul în care fac acest drum pentru ridicarea actelor, toată comunicarea trebuie să desfăşoare online. Solicitări, cereri, întrebări care să clarifice anumite situaţii se pot adresa prin email, urmând ca reprezentanţii instituţiilor să răspundă prin email, respectiv să solicite eventuale completări de documente pe care să le parcurgă şi să vadă dacă există eventuale inadvertenţe”, a declarat Violeta Alexandru, vineri, într-o conferinţă de presă.
 
Ea a menţionat că doar atunci când există anumite inadvertenţe persoana respectivă este invitată la sediu să clarifice acele aspecte.
 
"Doar în cazuri excepţionale, atunci când există asemenea inadvertenţe, în sensul în care faţă de alte situaţii aflate în evidenţa instituţiilor noastre se văd anumite neconcordanţe cu documentele trimise prin email, doar atunci persoana va fi invitată să clarifice aceste inadvertenţe, dar până atunci ne dorim să existe o comunicare exclusiv prin mijloace electronice până la momentul când cererea este soluţionată şi persoana este invitată să ridice documentul, să intre în posesia actelor de care avea nevoie”, a explicat Violeta Alexandru. 
 
Ministrul Muncii a afirmat că cei care nu doresc să folosească mijloacele electronice de comunicare pot veni la ghişeele de relaţii cu publicul. 
 
"A nu se înţelege că îngrădim dreptul celor care nu pot, nu doresc să folosească mijloacele electronice de comunicare. În mod evident ghişeele noastre, relaţiile cu publicul trebuie să rămână deschise şi trebuie să facă o schimbare având în vedere acest semnal de modernizare pe care îl dau, ele rămân deschise pentru toţi cetăţenii care nu au posibilităţi tehnice, simt că au mai multă siguranţă dacă vor comunica direct cu funcţionarii, pot să vină, îi aşteptăm şi programul de lucru cu publicul trebuie să rămână neperturbat”, a spus Violeta Alexandru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.