Ministrul Muncii,Violeta Alexandru, a anunţat, vineri seară, că au fost schimbaţi directorii mai multor case de pensii care nu s-au implicat în rezolvarea dosarelor de pensionare restante. Astfel, s-au făcut schimbări la casele de pensii din sectoarele 1, 2 şi 3 şi, cel mai probabil, urmează schimbarea conducerii Casei de Pensii Ilfov care areo ”atitudine sfidătoare”. La Alba, Violeta Alexandru a mai prelungit termenul cu o lună, întrucât erau extrem de multe dosare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aproape, foarte aproape de zero restanţe în emiterea primei decizii dosare de pensionare/a celei rezultate din recalculare. Am plecat de la peste 18 000 restanţe. Am auzit toate explicaţiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se munceşte mult. Au crezut că renunţ. Nu am renunţat. La o săptămână de la ultimul meu anunţ privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistenţelor, rămăseseră restanţe, s-au rezolvat lucrurile. Nu, nu acept nici 2, nici 3 nici 8 restanţe. Niciuna. Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ţinem oamenii să aştepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii”, a scris, vineri seară, pe FAcebook, Violeta Alexandru.

Aceasta anunţă că au rămas în continuare probleme la Alba – puţin peste 2500 de dosare restante.

”Am mai spus - noua conducere de la Casa de pensii Alba care a preluat peste 10.000 de dosare restante a tras mult. De aceea, sunt de acord să mai primească încă o lună. Dar vreau zero restanţe şi aici. Conducerea Casei Naţionale ajută cu oameni, la fel casele de pensii din judeţele învecinate. La Alba sunt oameni care aşteaptă răspuns de peste un an. Cum or fi putut să doarmă liniştiţi miniştrii PSD care au condus acest minister, fostul director al casei judeţene? Nu mai contează. Trebuie să rezolvăm”, a mai scris Violeta Alexandru.

Aceasta anunţă că s-au făcut schimbări la casele de pensii din sectoarele 1, 2 şi 3 ale Capitalei.

”Ilfov – 274 dosare şi o atitudine sfidătoare a actualei conduceri - ştiu ce am de făcut, Sectorul 1: 215 (aici am făcut schimbarea, noul termen de rezolvare - 15 noiembrie; Sector 3: 29 - schimbare, Sector 2: 23 dosare (schimbare)”, a anunţat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţa în 6 octombrie că a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe directorii tuturor caselor de la sectoarele din Bucureşti, dar şi pe cei din judeţele Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara – Petroşani, Giurgiu şi Gorj.

”Toate termenele de înţelegere au expirat”, a transmis Violeta Alexandru, referindu-se la dosarele de pensie restante.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.