Municipiul Iaşi a început transformarea într-un oraş „verde şi inovativ” prin asigurarea unui transport public care să se ridice la nivelul cerinţelor publicului prin transformarea zonelor degradate în spaţii verzi şi prin gestionarea spaţiilor industriale, ideea de bază fiind transformarea oraşului într-un spatiu al cetăţenilor, nu al clădirilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Încercăm să transformăm oraşul din aşa-zisul «urbis», un oraş al clădirilor, în «civitas», un oraş al cetăţenilor”, afirmă Cătălin Boghiu, directorul Direcţiei de Transformare Digitală şi Implementare Smart City în Primăria Iaşi în cadrul Videoconferinţei News.ro „Oraşul meu – Acasă şi la Birou”. 
În acest sens, municipalitatea a dezvoltat proiecte, colaborează cu entităţile private şi a şi câştigat proiecte la nivel european. 
„Noi încercăm să transformăm spaţiile degradate în spaţii verzi. (...) Municipiul Iaşi se loveşte de aceleaşi probleme pe care le are un oraş cu vechime – străzi înguste - şi pe care le are un oraş mare”, a subliniat reprezentantul Primăriei Iaşi.
Videoconferinţa News.ro „Oraşul meu - Acasă şi la birou” aflată la a treia ediţie, este un eveniment dedicat dezvoltării urbane şi metropolitane care îşi propune să aducă împreună dezvoltatori, constructori, arhitecţi, consultanţi, finanţatori, furnizori de utilităţi, specialişti în dezvoltare urbană, responsabili din administraţia locală şi centrală pentru discuta soluţii pentru o viaţă mai bună atât acasă, cât şi la birou, pentru un oraş smart, al timpurilor moderne.
Parteneri ai evenimentului sunt NhoodElcoIulius şi Atria Urban Resort. Parteneri media sunt Profit News TVKlarmedia şi Ordinul Arhitecţilor din România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.