Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a declarat că dacă noile dezvoltări urbane nu oferă o calitate a vieţii şi o dezvoltare armonioasă, atunci valoarea acestora va scădea în următorii ani, precizând că primarii nu sunt împotriva dezvoltărilor, ci sunt pentru o dezvoltare echilibrată. Allen Coliban a afirmat, joi, în cadrul videoconferinţei News.ro – Oraşul meu – Acasă şi la Birou, că mulţi primari aflaţi la primul mandat au găsit o devălămăşie legată de modul în care s-a făcut dezvoltarea pe anumite zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Mulţi dintre primarii aflaţi la primul mandat am găsit o devălmăşie în felul în care s-a făcut dezvoltarea pe anumite zone. Dacă nu oferim o calitate a vieţtii şi o dezvoltare armonioasă, valoarea acestor dezvoltări va scădea în următorii ani. Nu suntem împotriva dezvoltării, ci pentru o dezvoltare echilibrată. Să ne luptăm în justiţie pentru modul cum anumite planuri urbanistice au fost dezvoltate, care creează probleme în oras, nu rezolvă problemele”, a transmis primarul Braşovului. 
Coliban s-a mai referit şi la zonele cu puternic specific local ale Braşovului. 
“Braşov are zone cu puternic specific local. E zona Şchei, cu dealuri verzi, iar când vorbim de ce turiştii aleg Braşovul sunt pomenite natura şi Centrul Vechi. E dăunător să atacăm această bogăţie a oraşului cu nişte dezvoltări extensive. Putem trasa nişte limite predictibile care să găsească echilibru pe aceste zone, locuinţe individuale răsfirate, cum există deja. La partea dezvolaată după jumătatea secolului trecut, un alt specific, cartiere de lângă platformele industriale, felul cum se face regenerea acestor platforme să fie atent reglementat şi să îmbine nevoile fiecărui cartier. Avem cartiere fără parcuri, fără suficiente spaţii verzii, în care nevoia de grădiniţe şi şcoli e foarte mare. Valoarea dezvoltărilor depinde şi de astfel de funcţiuni”, a transmis Allen Coliban.
Videoconferinţa News.ro „Oraşul meu - Acasă şi la birou” aflată la a treia ediţie, este un eveniment dedicat dezvoltării urbane şi metropolitane care îşi propune să aducă împreună dezvoltatori, constructori, arhitecţi, consultanţi, finanţatori, furnizori de utilităţi, specialişti în dezvoltare urbană, responsabili din administraţia locală şi centrală pentru discuta soluţii pentru o viaţă mai bună atât acasă, cât şi la birou, pentru un oraş smart, al timpurilor moderne.
Parteneri ai evenimentului sunt NhoodElcoIulius şi Atria Urban Resort. Parteneri media sunt Profit News TVKlarmedia şi Ordinul Arhitecţilor din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.