Luminiţa Florea, People & Culture Director, Philip Morris România a afirmat că în timpul pandemiei compania pe care o reprezintă a avut două priorităţi, sănătatea angajaţilor şi ca produsele să ajungă către consumatori. Fabrica nu a fost închisă nicio zi în timpul pandemiei şi au fost luate măsuri pentru limitarea transmiterii noului coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Luminiţa Florea a declarat, joi, la videoconferinţa News.ro - FOCUS pe HR - HR în vreme de Covid, că la începutul pandemiei au fost luate măsuri restrictive în zona de producţie. 
“Ca principii şi priorităţi de la începutul pandemiei am avut două priorităţi: angajaţii , sănătatea şi securitatea lor, a doua - zona de securitate a consumatorilor, să ajungă produsele către consumatori. În martie 2020 am început cu perioada de lockdowm care a presupus măsuri restrictive în zona de prodcuţie. Noi am avut fabrica deschisă permanent, nu am avut închis nicio zi, o oră, din cauza pandemiei. Am făcut asta printr-o serie de măsuri. Am învăţat din cazul Italiei, care trecuse prin pandemie cu două, trei săptămâni  dinaintea noastră. În zona de fabrică am pornit de la lucruri punctuale, de la organizarea cantinei,  culoare de dezinfectare, culoare de trecere prin fabrică, dublarea capacităţii de transport a angajaţilor şi până la zona de educaţie, de conştientizare a ceea ce înseamnă pandemia pentru angajaţi”, a explicat Luminiţa Florea. 
Ea a menţionat că angajaţii au avut la dispoziţie teste anti-COVID, materiale de protecţie, măşti de protecţie, dezinfectanţi, mănuşi de protecţie, cabinet medical deschis 24 de ore. 
De asemenea, zona de comunicare a fost foarte importantă în perioada pandemiei. 
“Am avut cazuri active în fabrică, am preferat să avem o transparenţă maximă faţă de ei. I-am informat despre numărul de cazuri, colegii de pe microbuz care mergeau cu ei au fost anunţaţi în cel mai scurt timp, pentru a înţelege că suntem o comunitate de oameni cărora le pasă de sănătatea lor şi a familiilor lor. Responsabiltatea pe care fiecare angajator a avut-o s-a dus dincolo de responsabilitatea legală şi s-a extins spre zona de familie şi apropiaţi”, a afirmat Luminiţa Florea. 
Ea a mai vorbit despre faptul că în perioada pandemiei au fost angajate 300 de persoane. 
“Ne-am continuat planurile avute înainte de pandemie. A trebuit să adaptăm procesele. Am angajat 300 de persoane, 200 în zona de fabrică, 100 în zona comercială şi de suport. Înainte de pandemie aveam 900 de angajaţi. A presupus un efort colectiv de integrare a angajaţilor. În zona de recrutare nu au fost provocări majore. Indiferent de evoluţia pandemiei, am anunţat că păstrăm active contractele de muncă. Atunci, am beneficiat de oportunitatea din piaţă, au existat oameni rămaşi fără contracte de muncă la începutul şi pe perioada mijloc a pandemiei şi din perspectiva de recrutare lucrurile au mers bine şi foarte bine”, a declarat Luminiţa Florea. 
Ea a precizat că investiţiile companiei continuă. 
“Continuăm investiţiile. Am anunţat o nouă investiţie de 100 de milioane de dolari care va fi integrată în următorii doi ani, va însemna poziţii noi, recutări noi, dar şi bani investiţi în dezvoltarea oamenilor pe care îi avem în fabrică, sub formă de traininguri adapatate la nevoile lor şi la nevoile de business”, a explicat Luminiţa Florea.
„Digitalul era până acum un departament, o echipă în cadrul unei companii, acum vorbim de organizaţia digitală. (...) În HR am început cu paşi mărunţi din cauza vidului legislativ dar şi din cauza tipologiei angajaţilor”, a precizat ea.
Aceasta a arătat că implementarea instrumentelor digitale durează mai mult „atunci când te duci în zona de producţie”; iar fiecare companie trebuie să aibă o strategie în acest sens, planul putând fi adaptat pe parcurs în ceea ce priveşte digitalizarea.
Parteneri ai  videoconferinţei News.ro - FOCUS pe HR - HR în vreme de COVID sunt BestJobsFan CourierPhilip Morris RomâniaSensoDays şi Up România. Parteneri media sunt Profit News TV şi Klarmedia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.