Mihai Zânt Executive Coach, Trainer şi Partener Co-fondator HUMANISTIC şi Career Shift.ro, afirmă că studii recente realizate inclusiv în România arată că mare parte dintre lucrători sunt interesaţi de munca de acasă fie integral, fie o parte a săptămânii, acesta afirmând că al doilea an al pandemiei de COVID a adus un „nou normal” pe piaţa forţei de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Munca hibridă este deja aici. 48% dintre lucrători vor să lucreze de acasă permanent şi alţi 44% măcar o parte din timpul săptămânii”, a afirmat Mihai Zânt joi, în  videoconferinţa News.ro - FOCUS pe HR - HR în vreme de COVID. 
Acesta a arătat că dacă anul trecut oamenii din domeniul HR vorbeau despre „revenirea la normal”, aşteptând acest lucru, anul 2021, al doilea al pandemiei, a adus cu sine un „nou normal” în acest domeniu. 
În acest context, Zânt arată că oamenilor care lucrează în domeniul recrutării le este clar încă din primele minute ale discuţiei că, acolo unde acest lucru este posibil, se pune problema muncii la domiciliu.
El atrage de asemenea atenţia asupra creşterii numărului concediilor medicale, dar şi asupra problemelor de „mental sickness”, arătând, în acest context, că sunt date care arată că numărul cazurilor de anxietate a crescut cu 26-28%
„Responsabilitatea s-a mutat de la compania care are grijă de tine, îţi cadra programul, mult, mult către angajaţi, şi atunci, o dată angajaţii trebuie să înveţe să aibă grijă de ei şi liderii să cadreze noul mod de lucru”, a subliniat Mihai Zânt.
Parteneri ai  videoconferinţei News.ro - FOCUS pe HR - HR în vreme de COVID sunt BestJobsFan CourierPhilip Morris RomâniaSensoDays şi Up România. Parteneri media sunt Profit News TV şi Klarmedia.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.