Viceprimarul Timişoarei, liberalul Cosmin Tabără a precizat că nu este acord cu măsura carantinării oraşului şi că alte măsuri trebuiau luate cum ar fi creşterea locurilor la ATI, ridicarea nivelului de vaccinare şi prevenţia în preîntâmpinarea SARS-CoV-2. El a adăugat că măsura carantinei „impusă Timişoarei doar a iritat, a umplut magazinele mari de oameni, a creat o discrepanţă între privat şi stat, a adus mari prejudicii sectorului privat, mult lovit din punct de vedere economic în ultimul an”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Bazându-mă pe rezultatele obţinute prin instituirea carantinei în Dumbrăviţa, Ghiroda, Constanţa sau alte localităţi, încă înainte de votarea intrării în carantină a Timişoarei, am spus că NU sunt de acord cu această măsură. Şi nu eram pentru că o carantină luată doar de dragul de a arăta că facem ceva nu are cum să dea rezultate!
 
Pe de altă parte, modalitatea de calcul, dar şi modul cum am reacţionat la creşterea ratei de infectare mă determină să cred că altele erau măsurile care trebuia luate, lucru de care sunt convins şi astăzi!
 
Creşterea numărului de locuri în ATI, prevenţia pentru a preîntâmpina răspândirea bolii şi ridicarea nivelului de vaccinare trebuie să fie măsurile urgente! Cred că trebuie pus accent pe echipe mobile de vaccinare, să acoperim o arie cât mai mare de cetăţeni imunizaţi!
 
Carantina impusă Timişoarei doar a iritat, a umplut magazinele mari de oameni, a creat o discrepanţă între privat şi stat, a adus mari prejudicii sectorului privat, mult lovit din punct de vedere economic în ultimul an!
 
E nevoie de implicarea şi aportul fiecărui cetăţean pentru a putea depăşi acest moment dificil, să fim uniţi şi să ne protejăm unul pe altul! La fel cum fiecare mic sau mare întreprinzător trebuie să-şi aducă aportul şi contribuţia la respectarea măsurilor prin care să putem combate virusul şi să revenim la viaţă normală!”, a scris Cosmin Tabără pe Facebook. 
 
Primarul Timişoarei Dominic Fritz afirmă, după ce prelungirea carantinei pentru Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut la vot în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, că DSP Timiş a propus continuarea carantinei pentru localităţile cu primari din USR PLUS şi PSD şi a propus ridicarea carantinei pentru cele cu primari PNL.
 
„Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii”, declară el, adăugând că deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate şi ca oamenii să le înţeleagă şi să le urmeze şi că nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Alin Nica a afirmat că sâmbătă seara, în CJSU Timiş a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timişoarei şi a zonei periurbane. El a adăugat că simte „tristeţe şi multă părere de rău pentru stresul pus pe copii şi părinţi, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creştere”.
 
La rândul său, prefectul de Timiş Zoltan Nemeth a anunţat că, în şedinţa CJSU Timiş de sâmbătă seara, a votat pentru prelungirea măsurilor de carantinare în Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pe o perioadă de 7 zile, „având în vedere incidenţa şi propunerile DSP, cât şi situaţia faptică din spitale, deoarece considerentele instituirii măsurii de carantinare de acum 2 saptamani nu s-au schimbat”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.