Viceprimarul USR Horia Tomescu a anunţat că a fost dat în funcţiune compartimentul de Terapie acută din cadrul secţiei a-V-a clinice boli infecţioase şi tropicale adulţi din Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”. „Compartimentul de Terapie acută este compus din 21 de paturi, situate în 7 saloane, dotate individual cu sisteme de susţinere şi monitorizare a funcţiilor vitale, rampe prevăzute cu prize de oxigen, vacuum şi aer, sisteme de apelare personal medical, monitorizare video, staţie centrală de monitorizare, acces controlat video şi audio în secţie”, a explicat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, a fost dat în funcţiune compartimentul de Terapie acută din cadrul secţiei a-V-a clinice boli infecţioase şi tropicale adulţi. Compartimentul de Terapie acută este compus din 21 de paturi, situate în 7 saloane, dotate individual cu sisteme de susţinere şi monitorizare a funcţiilor vitale, rampe prevăzute cu prize de oxigen, vacuum şi aer, sisteme de apelare personal medical, monitorizare video, staţie centrală de monitorizare, acces controlat video şi audio în secţie. Compartimentul are în dotare şi un mini laborator dotat cu analizoare ”Point of care” care asigură efectuarea cu rapiditate a investigaţiilor biologice la patul pacientului. Compartimentul este dotat şi cu un aparat de radiologie portabil care permite efectuarea rapidă a radiografiilor la patul pacientului. Toate spaţiile auxiliare au fost modernizate şi dotate conform normativelor în vigoare. Sistemul de alimentare cu energie electrică şi cu gaze medicinale a fost modernizat şi a fost instalat un nou generator, care poate suplini întregul compartiment, în cazul întreruperii furnizării cu energie electrică”, a scris Horia Tomescu, miercuri pe Facebook. 
 
El a mai spus că „acest compartiment asigură condiţii speciale de asistenţă medicală pentru pacienţii cu grad mare de dependenţă, pre Terapie intensivă, pentru pacienţii cu patologie infecţioasă diversă”.
 
„În acelaşi timp sunt asigurate condiţii optime de lucru pentru personalul medical cât şi pentru personalul auxiliar, care beneficiază de spaţii optime necesare desfăşurării activităţii zilnice. Consider că pacientul trebuie să se afle în centrul tuturor acţiunilor noastre, de aceea investiţiile ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în unităţile sanitare din Bucureşti se axează pe dezvoltare şi modernizare, pe dotări la nivelul secolului 21, în atragerea de personal medical cât mai bine calificat şi profesionist, care să conducă la o creştere vizibilă a calităţii serviciilor medicale oferite”, a completat Tomescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.