Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Silviu-Cristinel Creţu este urmărit penal de DNA Cluj pentru luare de mită şi trafic de influenţă după ce ar fi pretins şi ar fi primit 40.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a se asigura că un contract încheiat de CJ cu acea firmă va decurge bine. Luni, el a fost prins în flagrant, chiar în sediul CJ Suceava, când primea alţi 40.000 de euro de la acelaşi om de afaceri, pentru derularea unui alt contract.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de  suspectul Silviu-Cristinel Creţu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

"La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Creţu Silviu-Cristinel, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, ar fi acceptat şi primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituţie cu firma administratorului să decurgă în bune condiţii, iar plăţile să fie făcute la timp", arată, luni, DNA.

Ulterior, în perioada 16-29 martie 2022, în legătură cu un alt contract de întreţinere a drumurilor judeţene pentru care avea atribuţii de verificare, Creţu i-ar fi pretins aceluiaşi om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfăşurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Judeţean Suceava.

În acest context, Creţu ar fi primit, luni, de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 40.000 de euro, moment în care a fost constatată infracţiunea flagrantă, în interiorul clădirii CJ Suceava.

Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.