Verificările făcute de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Braşov în cămine ale Universităţii Transilvania, după ce studenţi cazaţi în unul dintre imobile au reclamat prezenţa ploşniţelor, arată că, în urma intervenţiei unei firme specializate în spaţiile de cazare, nu mai sunt insecte. Inspectorii au recomandat administratorului căminului să distrugă mobilierul, saltelele şi lenjeria din camerele unde s-au găsit ploşniţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În timpul controlului nu s-a constatat prezenţa ploşniţelor în camerele de cămin verificate de echipa de control. Indicaţia Direcţiei de Sănătate Publică Braşov a fost însă distrugerea mobilierului, a saltelelor şi a lenjeriei din camerele în care s-au constatat probleme”, informează, joi, DSP Braşov, într-un comunicat.
 
Totodată, în baza HG nr. 857 din 24 august 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, inspectorii DSP au aplicat o amendă cu 1600 de lei „pentru neconformităţile constatate”. 
 
Instituţia anunţă că va continua controalele „până la remedierea deficienţelor în întreg campusul universitar”. 
 
Controalele au demarat după ce studenţi care sunt cazaţi în într-o cameră situată la etajul al şaselea al căminului 11 din complexul studenţesc ”Colina” au reclamat la DSP o infestaţie cu ploşniţe în camera lor. 
 
Universitatea are contract cu o firmă specializată în operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie. Aceasta a intervenit în zilelel de 26 martie şi 29 martie şi urmează o a treia intervenţie în camerele afectate. 
 
Profesorul Daniel Munteanu, prorector în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, a declarat miercuri pentru News.ro că prezenţa ploşniţelor a fost semnalată într-o cameră, iar intervenţia firmei s-a făcut şi în camerele învecinate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.