Primarul Constanţei,Vergil Chiţac, a reacţionat după acuzaţiile deputatului USR Stelian Ion potrivit cărora şi-ar fi dat acordul pentru distrugerea a mii de metri pătraţi de plajă în Mamaia şi a precizat că proiectul are acordul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL). El a adăugat că, dacă nu era eliberată autorizaţia de construcţie, cei din Primărie riscau să fie acuzaţi de abuz în serviciu. deoarece documentele sunt în ordine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Primăria Constanţa a emis autorizatie de construire «Amenajare plajă» respectând toate prevederile legale. Între avizele prevăzute în Certificatul de urbanism a fost şi acordul ABADL (administratorul suprafeţelor de plajă, Ministerul Mediului fiind proprietarul).Pe suprafeţele pe care se vor edifica piscinele şi beach barul, ABADL încasează o sumă importantă. Noi, Primăria Constanţa, dacă nu eliberam această autorizaţie, avand in vedere că toate documentele erau în ordine, riscam să fim acuzaţi de abuz în serviciu. Eu ştiu că se respectă proiectul tehnic”, a declarat Vergil Chiţac, vineri, pentru News.ro. 
Edilul a precizat că materialele folosite la proiectul respectiv sunt prietenoase cu mediul. 
“Din punct de vedere al oportunităţii investiţiei, considerăm că avem nevoie de plaje amenajate la nivel internaţional, mai ales că acum noua suprafaţă permite acest lucru. Oricum, intenţionăm ca, din aproape în aproape, să prelungim sezonalitatea în staţiunea Mamaia, iar in viitor, probabil, să avem o staţiune deschisă 12 luni pe an, în anumite zone. Discutând despre materialele utilizate, acestea respecta prevederile legale, fiind prietenoase cu mediul. Nu se foloseşte beton sau fier. Totul este din lemn. Totul este modular şi uşor demontabil. Vom vedea în MiniVacanţa de 1 Mai şi Paşte cum va arăta locaţia”, a mai afirmat Vergil Chiţac. 
 
Deputatul USR Stelian Ion îl acuză pe primarul Vergil Chiţac că permite ca un investitor să bage excavatoarele şi compactoarele pe o suprafaţă de 12.000 - 13.000 de metri pătraţi de plajă din Mamaia pentru a construi piscine. „Mai mult, în mod halucinant, primarul declară public că distrugerea plajei pe o asemenea suprafaţă este justificată”, a adăugat el. Deputatul USR Stelian Ion a trimis deja sesizare şi interpelare la Garda de Mediu şi Ministerul Mediului.
 
Vergil Chiţac şi Stelian Ion candidează pentru Primăria Constanţa, primul din partea PNL, iar cel de-al doilea este susţinut de Alianţa Dreapta Unită.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.