Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a afirmat că nu există niciun prejudiciu la bugetul local, după organizarea cursei de bărci cu motor de mare viteză, în vara anului trecut, şi a precizat că evenimentul a fost organizat cu respectarea legii şi în urma votului pozitiv al Consiliului Local. Primarul Vergil Chiţac a reacţionat după ce Consiliul Local a votat ca Municipiul Constanţa să se constituie parte civilă în dosarul legat de organizarea unui eveniment sportiv în vara anului 2023 şi anume etapa Campionat Mondial de Powerboating (bărci cu motor de mare viteză) UIM XCAT 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu am informat colegii din Consiliul Local încă de anul trecut cu privire la opinia mea faţă de acuzaţiile care mi se aduc. Argumentaţia mea este simplă. Nu poate exista un prejudiciu adus bugetului local atâta timp cât am respectat, atât eu cât şi Consiliul, rigorile legii în organizarea evenimentului şi mai mult decât atât, evenimentul a fost organizat cu succes. Vă asigur că nu există niciun fel de prejudiciu. Restul e politică”, a afirmat Vergil Chiţac. 
Primarul a mai declarat că nimeni nu se poate substitui justiţiei în cazul de faţă, motiv pentru care consideră firească poziţionarea Consiliului Local pentru constituirea ca parte civilă în dosar, cu menţiunea că existenţa şi valoarea prejudiciului trebuie stabilită de o instanţă. 
”Eu înţeleg foarte bine şi poziţia Consiliului Local. Consilierii au fost puşi în situaţia absurdă de a-şi invalida propriul vot, pentru că în aprilie anul trecut au votat pentru finanţarea evenimentului. Mă raliez şi eu majorităţii formate în consiliu care a decis un lucru firesc. Primăria se va constitui parte civilă în funcţie de ce anume decide justiţia referitor la existenţa prejudiciului şi la valoarea acestuia”, a declarat primarul Constanţei. 
Vergil Chiţac a adăugat că el consideră închis acest subiect în cadru administrativ. 
”Avem foarte multe de făcut în primărie şi în Consiliul Local. Proiecte cruciale pentru Constanţa şi pentru constănţeni. Consider acest subiect închis, cel puţin în acest cadru administrativ. Discuţia poate să continue în justiţie”, a marcat Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa. 
 
Municipiul Constanţa s-a constituit parte civilă în dosarul în care primarul Vergil Chiţac este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru finanţarea unei competiţii sportive fără ca acel contract să fie atribuit în urma unei proceduri publice. Procurorii anticorupţie susţin că prejudiciul în acest dosar este de peste 1,7 milioane de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.