Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţă că autorităţile au deschis anchete pentru a afla cum persoane din zone aflate în carantină au ajuns în Sibiu sau Cluj-Napoca, pentru a pleca cu avionul la muncă în străinătate. El spune că cei ieşiţi din zonele carantinate vor avea dosare penale, dar şi că autorităţile au în atenţie activitatea unui primar dintr-o localitate aflată în carantină, care a eliberat unor localnici adeverinţe pentru a pleca din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dosarul pe care l-am deschis este legat de faptul că avea interdicţie, în baza Ordonanţei, de a ieşi din zonă pe alte drumuri decât cele publice, vreau să precizez că noi avem filtre pe drumurile publice comunale, judeţene, naţionale şi europene. Nu avem, să spunem, dispozitiv ca la graniţă în dispozitive şi cu termoscannere (...) pentru a vedea să nu treacă cineva pe un drum agricol sau pe câmp dintr-o parte în alta. Tocmai din acest motiv este cuprinsă în textul ordonanţei o măsură coercitivă, că este interzis pe alte drumuri decât cele pe care le-am enunţat, aşadar, toţi vor da declaraţii şi vor avea dosare că au trecut dincolo de filtre, pentru că, dacă au trecut prin filtre şi nu au fost atenţi, în baza declaraţiilor evident, nu au fost atenţi cei din filtre, colegii fie că sunt de la poliţia locală, de la poliţia naţională, armată, poliţie de frontieră sau jandarmi vor trebui să explice superiorilor lor de ce nu şi-au îndeplinit misiunea aşa cum trebuie”, a afirmat Marcel Vela, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
Ministrul Afacerilor Interne a precizat că autorităţile au în atenţie documente eliberate de un primar dintr-o localitate aflată în carantină, care a eliberat aşa-numite certificate conform cărora cetăţenii ieşiţi din localitate nu au probleme de sănătate.
 
Ministrul susţine că nu doreşte să arunce "o anatemă” asupra celor care fac parte din filtre, arătând că au fost cazuri în care forţele de ordine au fost scuipate de oameni infectaţi.

Aproximativ 1.500 de români care urmau să plece la muncă în Germania cu zboruri charter au stat înghesuiţi, joi, la Aeroportul ”Avram Iancu” din Cluj, fără a respecta niciuna dintre restricţiile impuse de autorităţi pentru a preveni infectarea cu coronavirus. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în acest caz. Printre aceştia, s-ar fi aflat şi persoane din localităţi din Suceava, inclusiv din cele aflate în carantină.

Nouă persoane din localitatea suceveană Pătrăuţi, aflată în carantină, s-au prezentat, vineri, la Aeroportul din Sibiu pentru a se îmbarca într-o cursă charter spre Karlsruhe, fiind oprite la punctul de frontieră. Aceste persoane vor fi transportate înapoi în localitatea de domiciliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.