Zeci de oameni au stat la rând în frig, unii mai mult de 24 de ore, în faţa sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui ca să depună dosare pentru programul ”Casa Verde”, după ce fondurile au fost suplimentate în judeţ cu peste 390.000 de lei, bani care vor ajunge pentru aproximativ 55 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suplimentarea fondurilor alocate de stat pentru programul ”Casa Verde” a dus din nou la formarea de cozi în faţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui, cu mult înainte de începerea activităţii.

Primii solicitanţi de ajutoare pentru instalarea de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă s-au aşezat la rând încă de duminică dimineaţă.  În cursul serii, numărul celor aflaţi la coadă depăşise 50, iar luni dimineaţă la începerea programului angajaţii APM au împărţit 99 de bonuri de ordine. 

Peste noapte, s-a strigat prezenţa din oră în oră, oamenii adunându-se din parcarea supermarketului situat în faţa APM Vaslui pentru a nu-şi pierde rândul.

”Din calculele noastre, cei 393.000 de lei acordaţi suplimentar pentru judeţul Vaslui vor ajunge pentru aproximativ 55 de persoane. Cu foarte mici excepţii, cererile sunt pentru acel ajutor financiar de 6.000 de lei, adică pentru panouri solare sub presiune”, a declarat, luni, pentru News.ro directorul APM Vaslui, Mădălina Nistor.

Săptămâna trecută, APM Vaslui a aprobat pentru programul ”Casa Verde” 196 de dosare, în valoare totală de aproape 1,2 milioane de lei. Toate cererile au fost trimise la Bucureşti, pentru evaluarea finală, care va fi făcută de către Administraţia Fondului de Mediu. Şi atunci zeci de persoane şi-au petrecut noaptea în frig, stând la coadă.

Prin Programul ”Casa Verde” se acordă ajutoare băneşti de la stat de 3.000 de lei, pentru instalare de panouri solare nepresurizate, de 6.000 de lei, pentru instalarea de panouri solare presurizate, şi 8.000 de lei, pentru instalarea de pompele de căldură, exclusiv pompe de căldură aer-aer.

Ministerul Mediului a decis, miercuri, să suplimenteze cu 20 de milioane de lei bugetul alocat populaţiei pentru programul "Casa Verde", 3.000 de noi solicitanţi putând accesa astfel programul, în condiţiile în care aproape două treimi din bugetul total au fost consumate doar în primele două zile ale perioadei de depunere a dosarelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.