Programările online pentru înmatricularea maşinilor au trecut de sărbătorile de Paşti, în judeţul Vaslui, respectiv jumătatea lunii aprilie, în timp ce proprietarii de autovehicule care aleg să meargă la ghişeu trebuie să aştepte trei zile pentru a putea face înregistrarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietarii de autovehicule care s-au prezentat, luni, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (SPCRPCIA) Vaslui pentru a-şi înmatricula maşinile au fost trecuţi pe un tabel aflat la o persoană de la intrarea în instituţie, ei urmând să îşi urmărească poziţia pe foaie până miercuri, când le va veni rândul să ajungă la ghişeu, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

”Pentru a nu mai apărea discuţii, tabelele sunt trase la xerox, la un copiator aflat aici în zonă, de către fiecare dintre cei care se înscriu la rând. Astfel, nimeni nu mai poate face scandal că ar fi fost scos din rând sau că s-ar fi băgat cineva în faţă. Mai mult decât atât, tabelele cu persoanele aflate la coadă se afişează la uşa de la intrarea în instituţie”, ne-a precizat persoana care deţinea tabelele.

Până vor ajunge în faţa ghişeului, oamenii vor fi nevoiţi să verifice tabelele, pentru a se asigura că sunt pe aceeaşi poziţie.

De cealaltă parte, persoanele care îşi programează online înmatricularea maşinii, pe site-ul Prefecturii Vaslui, trebuie să aştepte şi mai mult. La ora actuală, înscrierile pe site au trecut de sărbătorile de Paşti, ceea ce înseamnă că celor care au ales această metodă le va ajunge rândul după mijlocul lui aprilie.

”Nu ştim cât mai rezistăm în acest ritm. Avem un singur angajat care se ocupă cu înmatricularea autovehiculelor. Sunt programate 90 de maşini pe zi, din care 70 pentru proprietarii care sunt la rând şi 20 pentru cei online. Oamenilor le este frică să nu se modifice peste noapte legislaţia şi să piardă această şansă de a-şi înmatricula autovehiculul fără a plăti acea taxă obligatorie”, a precizat, luni, pentru News.ro şeful SPCRPCIA Vaslui, Dumitru Tăbăcaru.

De la începutul lui februarie, odată cu eliminararea taxei de primă înmatriculare, aproape 1.500 de proprietari de maşini şi-au înregistrat maşinile. Conducerea SPCRPCIA estimează că, la nivelul judeţului, ar mai fi aproximativ alţi 3.500 de deţinători de autovehicule care urmează să-şi înmatriculeze maşinile fără a mai plăti taxa obligatorie obligatorie percepută de stat până la 1 februarie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.