Peste 60 de angajaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Vaslui au oprit activitatea, marţi, şi au protestat în faţa instituţiei, nemulţumiţi de o posibilă majorare salarială de 62 de lei net, anunţată de ministrul Comunicaţiilor în urma protestelor de vineri ale poştaşilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea oficiilor poştale care se ocupă cu schimbul de corespondenţă în judeţul Vaslui a fost afectată marţi, după ce 62 de salariaţi ai Poştei au oprit lucrul şi au declanşat un protest spontan.

Angajaţii au ieşit în faţa instituţiei, având coli de hârtie pe care erau scrise mesaje prin care solicitau să le fi majorate salariile.

”Atât Oficiul Zonal de Poştă Rurală cât şi Oficiul de Poştă Urbană au încetat lucrul, salariaţii fiind nemulţumiţi de mesajul ministrului Comunicaţiilor, care, în urma protestelor de vineri, a anunţat atunci o posibilă majorare salarială de 100 de lei brut, adică 62 de lei net. Suma este la jumătate faţă de ceea ce am solicitat noi şi, în primul rând, nici măcar nu ne-a chemat la negocieri. Asta înseamnă că ne duc cu vorba în continuare, aşa cum fac din luna aprilie. Este o desconsiderare pe faţă la adresa angajaţilor Poştei Române”, a declarat, marţi, pentru News.ro preşedintele Filialei Vaslui a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română, Geta Turbatu.

Greva spontană a salariaţilor Poştei de la Vaslui a durat o oră, ceea ce a determinat întârzierea cu zeci de minute a schimburilor de expediţii la nivelul celor două oficii care funcţionează în sediul din gara Vaslui.   

Vineri, peste 200 de poştaşi au protestat, timp de o oră şi jumătate, în Piaţa Civică din Vaslui, nemulţumiţi în special de nivelul scăzut al salariilor, aceştia mărşăluind şi pe străzile din oraş. Angajaţii Poştei au scandat ”Demisia!” şi ”Vrem respect!” şi au afişat pancarte cu mesaje împotriva conducerii Poştei precum ”Conducători ai Poştei, de ce oare ne sfidaţi şi cu dispreţ ne trataţi? Ruşine să vă fie!”.

Proteste ale angajaţilor Poştei au avut loc în mai multe oraşe din ţară, între care Buzău, Ploieşti şi Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.