Nou-născutul găsit abandonat pe o bancă din curtea unei biserici catolice din Huşi a fost dat în plasament în regim de urgenţă, vineri, la externarea sa din spital, unui asistent maternal profesionist, după ce mama sa a refuzat să-l ia acasă sau să se interneze într-un centru maternal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a decis ca bebeluşul de şase zile găsit, miercuri după-amiază, abandonat pe o bancă din curtea unei biserici din Huşi să fie dat în plasament în regim de urgenţă, în condiţiile în care specialiştii instituţiei nu au găsit o altă soluţie mai bună pentru copil.

În consecinţă, nou-născutul a fost luat, vineri, de la Spitalul Municipal Huşi, de către un asistent maternal profesionist, care se va ocupa de întreţinerea şi creşterea băieţelului.

”Plasamentul în regim de urgenţă la un asistent maternal profesionist a fost singura alternativă găsită, în interesul superior al copilului, pentru creşterea şi dezvoltarea sa armonioasă. Mama nou-născutului a refuzat să se interneze într-un centru maternal alături de fiul său, unde ar fi beneficiat, pe o perioadă de minimum şase luni, de îngrijire şi consiliere de specialitate. De asemenea, specialiştii noştri nu au identificat niciun membru al familiei extinse a femeii care să preia copilul”, a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Preluarea în plasament a copilului de către asistentul maternal s-a făcut după ce medicii pediatri ai Spitalului municipiului Huşi au constatat că bebeluşul este sănătos, fiind monitorizat pe o perioadă de două zile. Nou-născutul a ajuns la unitatea medicală pe 21 septembrie, după ce mama sa l-a abandonat pe o bancă din curtea bisericii catolice, situată în apropiere de Poliţia Huşi pe motiv că se află în imposibilitatea materială de a-l creşte.

Femeia de 28 de ani a fost găsită câteva ore mai târziu de către poliţişti, în comuna de domiciliu, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru abandon de familie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.