Episcopia Huşilor a anunţat că va lua măsuri ”canonico-disciplinare” faţă de cei trei preoţi arestaţi la domiciliu pentru fapte de corupţie, după ce l-ar fi şantajat pe episcopul Corneliu Bârlădeanu cu un filmuleţ compromiţător. Deocamdată, şefii preoţilor din judeţul Vaslui aşteaptă ca organele de anchetă să definitiveze cercetările în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei trei preoţi din judeţul Vaslui arestaţi la domiciliu pentru 30 de zile după ce ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice imagini video în care episcopul Huşilor ar apărea în ipostaze compromiţătoare vor fi sancţionaţi pe linie canonică de către ierarhii Bisericii Ortodoxe Române.

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au anunţat că, deocamdată, se aşteaptă finalizarea anchetei derulate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în funcţie de ale cărei rezultate vor aplica şi măsurile disciplinare de rigoare.

”Episcopia Huşilor aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că a luat act cu profundă îngrijorare şi regret de situaţia creată de către Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni. Nădăjduim, totodată, că instituţiile abilitate ale statului vor clarifica această speţă, urmând ca, după pronunţarea finală a acestora, să fie hotărâte şi măsuri canonico-disciplinare potrivit Regulamentului autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române”, susţin reprezentanţii Episcopiei Huşilor.

Şefii preoţilor din judeţul Vaslui îi asigură, în acelaşi timp, ”pe toţi fiii duhovnici” ai Eparhiei Huşilor că ”aceste incidente sunt tratate cu maximă responsabilitate pastorală, pentru o activitate transparentă şi în conformitate cu crezul creştin”.

Cei trei preoţi din judeţul Vaslui reţinuţi de către DNA pentru fapte de corupţie după ce l-ar fi şantajat pe episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu cu un filmuleţ compromiţător au fost plasaţi, vineri, de către instanţă, în arest la domiciliu. Potrivit anchetatorilor, pentru a nu da publicităţii o posibilă înregistrare video, preoţii ar fi pretins bani sau funcţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.