Cei 120 de angajaţi ai Fiscului din municipiul Vaslui sunt, miercuri, în grevă spontană pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de prevederile noii legi a salarizării unice în sectorul bugetar, care, în opinia lor, prevede reducerea salariilor. Ghişeele instituţiei nu au fost deschise deloc pentru contribuabili, aşa cum s-a întâmplat în zilele anterioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ghişeele Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui au fost închise, miercuri, pe toata durata programului de lucru cu publicul, după ce cei 120 de angajaţi ai instituţiei din municipiul reşedinţă au refuzat să reia lucrul. Salariaţii sunt în a treia zi consecutiv în grevă spontană, aşa cum au denumit protestul declanşat încă din prima zi a săptămânii.

Spre deosebire de zilele anterioare, când s-au făcut încasări de taxe şi impozite de la contribuabili în primele două ore de program, angajaţii au început protestul chiar de la venirea la serviciu. O parte dintre aceştia au ieşit din birouri şi s-au adunat în holul de la parterul clădirii AJFP.

”Azi nu am deschis deloc ghişeele. Nu dorim să mai lucrăm până când nu se rezolvă revendicarea noastră principală. Nu este posibil ca noi, cei din Finanţe, să avem, potrivit viitoarei legi a salarizării unice, un coeficient de salarizare de sub 2.00, iar un sufleor de la teatru să aibă peste 4.00. Problema este că lefurile noastre nu numai că nu vor creşte până în anul 2022, ci, dimpotrivă, se vor diminua”, a declarat unul dintre angajaţii AJFP Vaslui, aflat la protest.

Pentru a justifica, în faţa contribuabililor, închiderea ghişeelor, salariaţii au lipit pe geamurile fiecărui ghişeu de lucru cu publicul hârtii prin care menţionează că se află în ”grevă spontană”.

Angajaţii Fiscului vasluian au spus că protestele vor continua pe termen nelimitat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.