O ambulanţă cu un pacient în comă, care suferise un accident cerebral, a stat blocată timp de o oră, vineri la prânz, pe un drum judeţean din Vaslui, din cauza viscolului. Autorităţile locale au intervenit cu un buldoexcavator care a tractat autosanitara, bărbatul de 84 de ani fiind transportat ulterior la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, ambulanţa cu medic a rămas blocată din cauza sulurilor de zăpadă formate între localităţile Corni Albeşti şi Crasna, după ce preluase pacientul de la locuinţa sa din Albeşti. 

În urma situaţiei apărute, echipajul medical a solicitat prin staţie sprijinul autorităţilor pentru a scoate maşina dintre nămeţi. Spre locul blocajului, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a trimis o autofreză, în timp de Primăria Albeşti a intervenit cu un buldoexcavator. Până la sosirea maşinii de deszăpezire, ambulanţa a fost tractată de utilajul de la primărie, care, în prealabil a îndepărtat zăpada de pe şosea.

”Pacientul a suferit în accident cerebral, necesitând transportul cât mai urgent la o unitate medicală specializată. După o oră în care a stat înzăpezită, ambulanţa a putut să-şi continue drumul spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui”, a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Vaslui susţin că acesta este primul caz în care o ambulanţă a rămas înzăpezită de când judeţul se află sub cod galben de ninsori şi viscol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.