Sute de persoane din judeţul Vaslui au aşteptat, joi, câteva ore în frig, în faţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, pentru a obţine viza necesară cu care apoi să primească venitul minim garantat. Reprezentanţii instituţiei spun că au fost făcute programări pe zile pentru evitarea eglomeraţiei, dar ”s-au suprapus cu zilele libere date de către Guvern”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoanele adunate, joi, în faţa sediului AJOFM Vaslui, au aşteptat chiar şi trei ore pentru a obţine viza pentru venitul minim garantat. Anterior, oamenii au mai petrecut alte câteva zeci de minute la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui pentru a primi acea hârtie prin care să demonstreze la Agenţia de Şomaj că nu au obţinut niciun fel de venit care ar putea să conducă la pierderea ajutorului social.

”Stau şi îngheţ aici de mai bine de trei ore, chiar dacă afară sunt -10 grade. Am fost şi la Finanţe, unde am mai stat şi acolo vreo două ore la rând. Nu înţelegem de ce trebuie sa ne poarte pe drumuri pentru un amărât ajutor social”, susţine Maria Acasandrei, una dintre femeile care aştepta la rând.

Reprezentanţii AJOFM Vaslui susţin că aglomeraţia a apărut ca urmare a numărului mare de persoane care au venit la Agenţie pe sfârşit de lună pentru reînnoirea cererilor de persoane în căutarea unui loc de muncă.

”Cei aflaţi în faţa AJOFM sunt beneficiarii de venit minim garantat, conform Legii 416/2001. Noi am făcut programări pe zile pentru a evita aglomeraţia, însă, acum, pe final de lună, s-au suprapus cu zilele libere date de către Guvern”, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Cei aproximativ 8.000 de beneficiari de ajutor minim garantat din judeţul Vaslui au posibilitatea de a obţine avizul AJOFM până pe 31 ianuarie 2017 pentru a nu pierde venitul minim garantat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.