Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a declarat pentru edupedu.ro că a solicitat preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educaţiei în coaliţie şi în guvern. Dîncu susţine că proiectele de lege „trebuie revăzute serios”, şi anunţă că aînceput o analiză cu peste 200 de membri din Departamentul educaţie al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Fiind vorba despre viitorul României nu cred că  putem aborda politicianist sau superficial aceste legi”, scrie senatorul Vasile Dîncu într-un punct de vedere transmis Edupedu.ro. Dîncu spune că el a fost cel care i-a solicitat preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, prelungirea termenului de dezbatere pe actualele proiecte de legi trimise partidelor din coaliţia de guvernare de ministrul Ligia Deca.

„Da, eu am solicitat preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea acestor legi în coaliţie şi în guvern”, scrie Dîncu în punctul de vedere.

Vasile Dîncu este membru în echipa de specialişti ai PSD care ar trebui să corecteze drafturile legilor Deca. Joi, PSD a solicitat amânarea cu 30 de zile a calendarului de aprobare convenit iniţial în coaliţia de guvernare pentru adoptarea pachetului legislativ al Educaţiei, subliniază edupedu.ro.

Senatorul susţine că după primirea drafturilor a lărgit până la 200 de oameni echipa PSD care se ocupă de adus amendamente la proiectele legislative. „Am mărit echipa PSD care analizează legile cu colegi cu diferite specialităţi şi am început o analiză cu cei peste 200 de membri din Departamentul de educaţie”, scrie Dîncu.

Acesta susţine că „după 7 ani de la debutul dezbaterii pentru România Educată, observăm că legile educaţiei, deşi ţinute într-o  confidenţialitate de neînţeles, au creat o vie dezbatere şi multe reacţii din mediul educaţional. Este clar că aşteptarea societăţii este mare şi e nevoie de dezbatere mai amplă  şi analize aprofundate”. Aceste analize ar trebui să conţină, potrivit senatorului PSD, „minime studii de impact, de analize de specialitate şi chiar de consultarea unor eşantioane de părinţi, cadre didactice sau specialişti în educaţie”. 

În 10 ianuarie, liderii coaliţiei de guvernare au decis ca experţii din partide să lucreze cu Ministerul Educaţiei din data de 1 februarie pentru ca proiectele legilor educaţiei să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până pe 15 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.