Cel mai bine plătit job al săptămânii care se încheie vine din domeniul IT, indică datele platformei de recrutare bestjobs, puse la dispoziţia emisiunii ”Ora de profit.ro” de la Prima Tv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, o companie din Germania care dezvoltă aplicaţii software pentru clienţi internaţionali recrutează un java deloper cu o experienţă de minimum doi ani în domeniu. Job-ul este remote, iar salariul este cuprins între 3.500 şi 4.000 de euro pe lună.

Cel mai interesant job al săptămânii, potrivit bestjobs, vine din domeniul financiar – bancar şi este, de fapt, un program de internship plătit pentru o perioadă de şase luni. Se adresează studenţilor din domeniu, iar cei selectaţi au posibilitatea să fie angajaţi la finalul stagiului.

Topul salariilor săptămânale este dominat tot de IT, mai exact de industria jocurilor. Astfel, o companie din domeniului gaming-ului din Bucureşti recrutează un business analyst, iar o altă companie, din acelaşi domeniu şi tot din Capitală, caută un manager de ofertare şi pre-vânzare. Îm ambele cazuri, salariul oferit este de 2.000 de euro pe lună. Clasamentul este completat de un job de arhitect într-o companie din domeniul imobiliar, oferta salarială fiind cuprinsă între 1.800 şi 2.000 de euro pe lună.

Vânzările au fost şi săptămâna aceasta domeniul unde s-au făcut cele mai multe angajări. De altfel, transmite bestjobs, vânzările au fost domeniul vedetă al întregii luni octombrie, înregistrând un plus de 26% faţă de luna septembrie.

În schimb, oraşul cu cele mai multe angajări a fost Timişoara, în special în domenii precum vânzări şi inginerie.

Cele mai multe CV-uri au fost depuse săptămâna aceasta pentru job-urile scoase la bătaie de două lanţuri de supermarket-uri care au magazine în toată ţara şi care angajează casieri, asistenţi vânzări, şefi de tură şi manageri de magazin.

Cele mai căutate domenii pentru job-uri remote au fost săptămâna aceasta vânzările, call-center-ul, IT-ul, finanţele şi management-ul. Potrivit bestjobs, în luna octombrie au fost înregistrat cel mai mare volum de job-uri remote de la începutul pandemiei, acestea reprezentând în prezent 11% din totalul celor active pe platformă.

Jobul cu cele mai multe aplicări a fost cel de casier. Peste 500 de persoane şi-au depus CV-urile pentru acest post scos la concurs de un lanţ de supermarket-uri specializat în produse de beauty, wellness, baby şi uz casnic.

Cea mai mare ofertă şi cea mai mare cerere de muncă au fost şi săptămâna aceasta în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Iaşi, în domenii precum vânzări, financiar/contabilitate, IT şi call-center.

În schimb, cea mai slabă ofertă şi cea mai slabă cerere de muncă au fost în Bacău, Brăila, Deva, Galaţi, Piteşti, Bistriţa, Suceava, Târgovişte, Baia Mare şi Piteşti, în domenii precum educaţie/training, agricultură/zootehnie, turism/horeca şi medicină.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.