Validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu pentru Astrid Fodor a fost respinsă, vineri, de către Judecătoria Sibiu. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătoria Sibiu a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că a fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu. 
 
"Prin încheierea pronunţată de Judecătoria Sibiu în camera de consiliu, la data de 16 octombrie 2020, în dosarul nr. 9486/306/2020 a fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu – nr 1, pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor în urma alegerilor locale desfăşurate la data de 27 septembrie 2020. De asemenea, a fost respinsă ca neîntemeiată cererea de intervenţie formulată de doamna Astrid Cora Fodor. Hotărârea urmează a fi comunicată Prefectului Judeţului Sibiu şi Secretarului General al Municipiului Sibiu, în vederea afişării unităţii administrativ-teritoriale, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că decizia poate fi atacată cu apel în termen de două zile de la aducerea la cunoştinţa publică. 
 
Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, ales pentru un nou mandat, se află pe lista ANI cu persoanele care au interdicţie de trei ani de a ocupa o funcţie publică, după ce au fost declarate în incompatibilitate.
 
Astrid Fodor a câştigat alegerile cu un procent de 43,04 din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, pe locul doi clasându-se candidatul PNL Adrian Cosmin Bibu cu 31,13%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.