Valeriu Nicolae anunţă că părăseşte funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii, pe care o deţine din luna martie, în favoarea unei poziţii "foarte bune, în străinătate, câştigată prin concurs", şi spune că a fost "slujba cea mai grea şi cea mai ingrată" şi că nu şi-ar dori o experienţă similară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valeriu Nicolae, care a fost şi consilier pentru integrare socială şi problemele romilor în Cabinetul Cioloş, spune, într-un articol publicat în Dilema Veche, că "oboseala şi căderea fizică sunt motivele principale" ale plecării sale, dar şi că "eşecurile în a schimba mult mai multe, în special pe problema violenţei domestice şi a reformării aparatului administrativ, atitudinea de «mi se rupe» a cîtorva dintre cei mai decenţi oameni din interiorul ministerului, blocajele decizionale şi mîrlănismul biro-politicienilor din ministere ar fi putut, toate, să justifice lejer" plecarea.

"Părăsesc Guvernul pentru o poziţie foarte bună, în străinătate, poziţie cîştigată prin concurs. De acolo cred că voi putea să ajut mai eficient. Ar fi trebuit să mă fi dus de cîteva luni bune şi am aplicat înainte de a mă alătura Guvernului, cînd încă eram într-o poziţie relativ similară, lucrînd pentru o organizaţie internaţională", scrie Valeriu Nicolae.

El consideră că sunt şi lucruri pentru care ar fi meritat să continue activitatea la minister.

"Sunt multe motive pentru care ar fi fost bine să continui în minister. Oamenii senzaţionali cu care lucrez, un prim-ministru pe care l-aş lua oricînd acasă, posibilitatea de a schimba cîteva lucruri în mod fundamental şi cu un impact bun pentru cîteva sute de mii de oameni sau poate mai mulţi. Adrenalina schimbărilor permanente, posibilitatea de a întîlni oameni foarte deştepţi şi lucrurile neterminate m-au făcut să amîn decizia de a pleca", enumeră el. 

Valeriu Nicolae, fondator al Policy Center for Roma and Minorities, precizează că nu are de gând să abandoneze proiectele legate de romi şi să-i părăsească pe "puştii din Ferentari".

"Nu am nici un gînd să părăsesc puştii din Ferentari. Am cîteva planuri serioase de a pune umărul (nu pe Facebook) la crearea unor mecanisme pentru a avea, în cîţiva ani, un grup puternic de tehnicieni capabili să reformeze administraţia publică. Să ajut jurnalismul cinstit de investigaţie. Să păstrez şi să construiesc legăturile cu oamenii super pe care i-am cunoscut în lunile astea cît în nişte ani", precizează fostul secretar de stat. 

El declară că nu ştie dacă ceea ce a făcut cât a deţinut această funcţie a fost sau nu folositor, remarcând că a văzut îndeajuns de multe declaraţii pompoase de sfârşit de mandat, care i s-au părut penibile.

"În acest moment, mi se pare că slujba asta a fost cea mai grea şi cea mai ingrată şi că nu mi-aş dori în nici un caz o experienţă similară. Sigur, situaţia în care am ajuns în această poziţie a fost excepţională şi un Guvern cu cîţiva tehnocraţi pierduţi într-o administraţie anesteziată de generaţii după generaţii de politicieni catastrofali nu este o experienţă tipică", conchide el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.