Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că centrele special deschise pentru angajaţii MApN şi MAI au figurat în platforma de vaccinare, fără a fi fost însă fost puse la dispoziţia tuturor celor din etapa a doua, el susţinând că centrele speciale pentru angajaţii celor două ministere au fost deschise "pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare" şi nu pentru a favoriza pe cineva. "Pentru etapa a treia aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat Gheorghiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Aceste centre sunt introduse toate în platformă, ele se regăsesc în platformă, cu o menţiune, că ele nu sunt disponibile pentru programarea la liber. Aceste centre înfiinţate în reţeaua MApN, s-a luat această decizie tocmai pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare şi nu pentru a crea un mecanism care să ocolească sau să fie favorizat într-un fel sau altul în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19. La nivel naţional vorbim de aproximativ 92 de centre în reţeaua MApN şi aproximativ 39 de centre în reţeaua MAI", a explicat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la TVR.
 
Gheorghiţă a menţionat că în aceste centre nu s-au alocat mai mult de 18 doze pe zi şi în aceste centre s-a vaccinat aproximativ 33.000 de persoane în centrele care ţin de MApN şi până în 28.000 de persoane în centrele MAI.
 
"Toată procedura de alocare a dozelor către aceste centre se supune aceloraşi reguli care sunt valabile pentru toate centrele din fiecare judeţ”, a adăugat Gheorghiţă.
 
El a precizat că, din 15 ianuarie numărul dozelor distribuite în total în aceste centre a fost de 1.000 de doze zilnic.
 
"Pentru etapa a treia aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat Gheorghiţă. 
 
În ceea ce priveşte cele aproximativ 7.000 de persoane care s-au vaccinat în aceste centre fără a face parte din etapa de vaccinare în care se află campania, el a explicat că în unele centre s-a observat un număr considerabil de persoane din etapa a treia care au fost deja imunizate, în timp ce în altele au fost vaccinare una-două persoane din această categorie.
 
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. El l-a felicitat pe ministrul Apărării, Nicolae Ciuc, "pentru o decizie înţeleaptă".

"Toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă pentru o decizie înţeleaptă!", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook, joi seară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.