Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că, sâmbătă, numărul persoanelor vaccinate îl va depăşi pe cel al persoanelor infectate de la începutul pandemiei. Până vineri, 771.239 de persoane au fost vaccinate de la debutul campaniei, iar 774.555 s-au infectat. De asemenea, Gheorghiţă a anunţat că vaccinarea angajaţilor din învăţământ va începe săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Valeriu Gheorghiţă: Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ / Vaccinarea va începe în a doua parte a săptămânii viitoare

Valeriu Gheorghiţă a anunţat, vineri seară, la Digi 24, că în cursul zilei de sâmbătă, numărul persoanelor vaccinate îl va depăşi pe cel al persoanelor infectate.

”Într-un an de pandemie, aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, raportate desigur, iar în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare astăzi avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000  sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă. Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a declarat Gheorghiţă. 

Potrivit datelor autorităţilor, până vineri, au fost vaccinate  771.239 de persoane. Campania a început în 27 decembrie cu vaccinul Pfizer şi a continuat în 4 februarie cu Moderna şi apoi în 15 februarie cu AstraZeneca. 

Tot până vineri, 774.555 persoane s-au infectat de la debutul pandemiei. Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România în 26 februarie 2020. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.