Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că săptămâna trecută numărul persoanelor care au primit prima doză de vaccin a scăzut cu 15% faţă de săptămâna anterioară, numărul vârstnicilor care se vaccinează menţinându-se scăzut. Astfel, conform statisticilor, doar 23% dintre cei care s-au vaccinat săptămâna trecută cu prima doză au peste 60 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă ne uităm la evoluţia vaccinărilor pe dona unu, în săptămâna 15-21 noiembrie în total au fost vaccinate 149.893 de persoane, cu aproximativ 15% mai puţin faţă de săptămâna anterioară, când fuseseră vaccinate aproximativ 175.647 de persoane. De asemenea, domină categoria persoanelor sub 60 de ani, în proporţie de 77% dintre persoanele nou vaccinate au fost sub 60 de ani şi 23% peste vârste de 60 de ani”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă. 

În ceea ce priveşte vaccinarea elevilor în şcoli, Gheorghiţă a arătat că sunt vaccinate 6.454 de persoane din rândul elevilor prin intermediul echipelor mobile şi în centrele de vaccinare din unităţile de învăţământ, înregistrându-se o creştere de 26 de procente faţă de săptămâna anterioară.  

Şi în rândul cadrelor didactice şi al personalului auxiliar se constată o creştere a numărului celor care se vaccinează, în centrele din şcoli fiind vaccinate peste 4.450 de persoane săptămâna trecută.  

Conform medicului, peste 1.370.000 de români s-au vaccinat cu a treia doză, reprezentând 44% din numărul persoanelor care au cel puţin şase luni de la schema de vaccinare completă.  

Dintre cei care au primit doza booster, 57% sunt persoane din categoriile vulnerabile, cu vârste de peste 65 de ani şi care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice, 13% din angajaţi din sistemul medical şi social.  

Acesta a reamintit că în fiecare week-end, până la sfârşitul anului, în Capitală se desfăşoară un maraton al vaccinării, menţionând că week-endul trecut au fost vaccinate peste 15.500 de persoane în cadrul maratonului de la Bucureşti.  

În cinci judeţe au fost alte evenimente de tip maraton, iar în mediul rural, săptămâna trecută au început acţiuni de vaccinare în 29 de judeţe, fiind vaccinate de către echipele de vaccinate peste 11.000 de persoane. 

La 22 noiembrie, la nivel naţional sunt active 762 de centre de vaccinare, totalizând 1.120 de fluxuri pe toate cele patru tipuri de vaccin. Cele mai muşte – 816 fluxuri, folosesc serul produs de compania Pfizer. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.