Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, deschiderea a 74 de noi centre de vaccinare destinate persoanelor vârstnice şi celor cu boli cronice. Programarea se va ptea face din 10 amrtie, iar imunizarea propriu-zisă din 15 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valeriu Gheoghiţă a anunţat, marţi, într-o cnferinţă de presă, deschiderea a 74 de noi centre de vaccinare în întreaga ţară.

Programarea se va face din 10 martie şi demararea activităţilor de vaccinare propriu zisă din data de 15 martie.

”Aceaste noi cabinete vor fi destinate, de asemenea, persoanelor vulnerabile, persoanele peste 65 de ani, persoanele cunoscute cu boli cronice şi persoanele cu dizabilităţi. Zilnic, în aceste noi cabinete se pot vaccina aproximativ 4.440 de persoane, practic în total pe toată perioada de 28 de zile în care sunt disponibile aceste locuri de programare pentru prima doză putem asigura aproximativ 120.000 de persoane noi care se vor putea vaccina”, a precizat Gheorghiţă.

Preşedintele CNCAV a reiterat ideea că, din 15 martie, va fi operaţionalizată lista de aşteptare.

”Ea va fi pusă şi va deveni operaţională din data de 15 martie, pe lângă centrele active, funcţionale la acest momenut se vor regăsi în platforma de programare şi celelalte centre care sunt prevăzute pentru actuala campanie de vaccinare care urmează a fi operaţionalizate şi deschise pe măsură ce noi vom avea dozele disponibilă începând cu luna aprilie ne aşteptăm la un număr mai mare de doze”,a  mai precizat Gheorghiţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.