Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că deocamdată nu s-au găsit soluţii pentru programarea în platformă a persoanelor care vor să se vaccineze în centrul de imunizare non-stop deschis la Timişoara, el precizând că se lucrează în acest sens. Până la acel moment, medicii vor putea suna persoanele din lista de aşteptare, pentru ca centrul să funcţioneze 24 de ore din 24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din punct de vedere tehnic, cred că se vor găsi soluţii să se efectueze introducerea datelor în Registrul Electronic, problema este că în momentul de faţă platforma de programare este creată pe cele 12 ore de lucru, adică de la 8 dimineaţa la orele 20. Din acest motiv, este nevoie de modificări din punct de vedere tehnic, ca să permită înscrierea şi programarea persoanelor într-un interval de 24 de ore din 24, lucru care nu s-a putut produce având în vedere că solicitarea de a avea o activitate de 24 de ore din 24 a fost făcută recent şi nu s-a putut operaţionaliza încă, dar colegii mei caută aceste soluţii încât să poată fi făcută programarea persoanelor”, a explicat Valeriu Gheorghiţă marţi, într-o conferinţă de presă.

Medicii din centrul programat a funcţiona non-stop la Timişoara îi vor putea apela telefonic pe cei aflaţi pe lista de aşteptare, pentru ca centrul să poată funcţiona.

Valeriu Gheorghiţă a făcut precizări şi cu privire la campania de vaccinare de la Timişoara, unde se înregistrează o rată ridicată de infectare. ”În momentul de faţă cred că e important să avem un grad maximal de ocupare a locurilor în centrele de vaccinare din Timişoara, unde există un număr important de centre deschise, chiar sâmbătă au fost alocate 30 de cabinete noi pentru Pfizer. În perioada următoare, aşa cum am anunţat, pe 6 aprilie, vom creşte capacitatea de vaccinare cu 50% în fiecare cabinet şi vom deschide noi cabinete. Unde putem într-adevăr să mai deschidem cabinete noi în momentul acesta este pentru vaccin de la compania AstraZeneca, pentru că mai avem în stoc doze care să ne permită această creştere de cabinete. Însă pentru vaccin de la Pfizer şi Moderna este maximal ce am putut deschide încât să avem o rată de utilizare crescută a dozelor”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Primul centru de vaccinare din România care va funcţiona non-stop a fost deschis la Spitalul Judeţean Timişoara. Deocamdată, acesta va funcţiona până la ora 23.00, fiind necesare câteva zile pentru ca platforma să permită programarea şi pe timp de noapte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.