Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că este nevoie de implicarea persoanelor care se bucură de credibilitate la nivelul comunităţilor pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze, în contextul în care "realitatea" este aceea că "mare parte a instituţiilor statului nu se bucură de o credibilitate foarte crescută în rândul oamenilor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aceasta este realitatea: mare parte a instituţiilor statului nu se bucură de o credibilitate foarte crescută în rândul oamenilor. Tocmai de aceea este important să implicăm alţi vectori care se bucură de o credibilitate mult mai mare şi care pot să schimbe mentalităţi, sunt lideri de opinie şi care sunt, dacă vreţi, urmaţi în acţiunile lor de foarte multe persoane. Tocmai de aceea am şi avut o serie de întâlniri chiar de la Guvern cu reprezentanţii asociaţiilor de primari, de comune, de municipii, Consilii judeţene, tocmai pentru a găsi cele mai bune soluţii prin care informaţia să ajungă la fiecare om”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Ela menţionat că nu este suficient un flyer pus în poarta oamenilor întrucât "un segment important din populaţie are nevoie de un altfel de mesaj".

Întrebat care ar fi vectorii de imagine, medicul a răspuns că este vorba despre primari, medici de familie, profesorii, reprezentanţii cultelor religioase, oameni care "şi-au câştigat şi menţinut credibilitatea”, mai ales în comunităţile mai mici.

Conform medicului, autoritatea centrală încearcă să asigure comunicarea cu privire la partea organizatorică şi importanta vaccinării. Valeriu Gheorghiţă a precizat că există o diferenţă semnificativă între rata de vaccinare în mediul urban şi cea înregistrată în rândul persoanelor din localităţile rurale.

Întrebat dacă i se pare potrivită implicarea cântăreţilor de manele în promovarea vaccinării, medicul a răspuns: "Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit, cred că o persoană care poate să aducă un plus în ceea ce priveşte vaccinarea poate să-şi găsească locul în acest demers de comunicare, însă nu cred că trebuie să aşteptăm o decizie la nivel central ca o persoană, indiferent cine este, să susţină campania de vaccinare”.

El a menţionat că şi cei vaccinaţi sunt exemple şi că ei, la rândul lor, pot să îi convingă pe cei din jur de beneficiile imunizării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.