Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că, în weekend-ul trecut, au fost vaccinate 52.000 de persoane la maratoane ale vaccinării desfăşurate în 14 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în Bucureşti s-au vaccinat 18.000 de persoane. 
 
"În ceea ce priveşte Maratonul de vaccinare pentru viaţă din municipiul Bucureşti, în weekendul 29-31 octombrie au fost vaccinate aproape 18.000 de persoane. De asemenea, tot în acest weekend au fost desfăşurate în 14 judeţe alte evenimente de tip maraton de vaccinare unde au fost vaccinate peste 34.000 de persoane”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a menţionat că, în mediul rural, au fost vaccinate peste 2.900 de persoane de către echipele mobile. 
 
"De asemenea, vaccinarea persoanelor din mediul rural şi a persoanelor vulnerabile, ştim că se efectuează în mod prioritar cu sprijinul echipelor mobile, până la acest moment au fost desfăşurate 42 de acţiuni de vaccinare în opt judeţe şi au fost vaccinate peste 2.900 de persoane şi sunt în curs de planificare alte 89 de acţiuni de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, în alte 22 de judeţe. Pot să vă spun că avem un număr din ce în ce mai mare de solicitări din partea autorităţilor locale de a transmite şi de a operaţionaliza echipe mobile tocmai pentru a asigura vaccinarea celor care îşi doresc”, a mai transmis Valeriu Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.