Coordonatorul strategiei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că până în prezent 272 de doze de vaccin au fost pierdute, reprezentând o doză pe centru de vaccinare, fiind mai multe motive pentru care s-a ajuns în această situaţie, printre care depăşiri ale condiţiilor stabilite sau spargerea unor flacoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Din punct de vedere al numărului de pierderi vorbim de 272 de doze, ceea ce reprezintă 0,16% din numărul dozelor distribuite”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă. 
 
El a explicat şi care au fost motivele pentru care au fost pierdute aceste doze: ”Reprezintă depăşiri ale condiţiilor de stabilite, de temperatură, spargeri ale flacoanelor şi au mai fost situaţii în care efectiv la sfârşitul programului nu s-au găsit persoane care să fie vaccinate. Practic, s-a irosit în medie o doză pe centru. (…) Încercăm să utilizăm la maximum toate dozele pentru că este important ca toate persoanele să aibă acces la vaccinare, există o procedură în acest an, care este cunoscută de toţi coordonatorii centrelor, în ideea de a reduce la minimul posibil pierderea inutilă a dozelor”. 
 
România a primit până acum 4 tranşe de vaccin Pfizer BioNTech împotriva coronavirus, respectiv peste 450.000 de doze. În cursul zilei de miercuri se vor primi primle doze din vaccinul Moderna, 14.000. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.