Mai puţin de o treime dintre medicii de familie şi-au exprimat, până la acest moment, disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare anti-COVID. Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a vaccinării, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că se aşteaptă ca numărul acestora să crească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Vorbim de 3.028 de medici de familie care şi-au exprimat, în primă etapă, disponibilitatea de a participa la acest demers, din circa 10.900 de medici de familie care se află în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. Eu mă aştept ca acest număr să crească în perioada următoare, pe măsură ce lucrurile vor fi mai bine înţelese şi se va explica modalitatea în care se derulează acest tip de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă. 
 
Acesta a anunţat că autorităţile lucrează la un demers privind "intensificarea" comunicării cu privire la vaccinare, mai ales în mediul rural.
 
El a menţionat că "datele sociologice arată o intenţie de cel puţin 50%" în ceea ce priveşte vaccinarea la nivel naţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.