Un elev de la Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea s-a prezentat la cursuri având un pistol de airsoft, conducerea unităţii de învăţământ fiind cea care a sesizat autorităţile. Jandarmii au intervenit, au ridicat arma în vederea confiscării şi l-au amendat pe băiat cu 2.500 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sesizarea privind faptul că elevul de clasa a unsprezecea s-a prezentat la cursuri având un pistol a fost făcută luni.
 
"Jandarmii care se aflau în apropierea unităţii de învăţământ au intervenit imediat, iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani un pistol de tip airsoft. Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunţuri, de la un necunoscut”, informează, marţi, Inspectoratul de Jandarmi Vâlcea.
 
Tânărul a fost amendat contravenţional cu 2.500 de lei, iar arma a fost ridicată în vederea confiscării.
 
Jandarmii precizează că, pentru armele de tip sportiv, posesorii au nevoie de avize speciale şi că legea interzice folosirea acestora în public şi transportarea lor încărcate sau la vedere.
 
În plus, în România, armele de tip airsoft sau cu aer comprimat pot fi achiziţionate doar de persoanele care au peste 18 ani.
 
"Armele de airsoft sunt replici fidele ale armelor de foc letale. Designul, greutatea şi blowbackul (reculul) contribuie la realismul lor. Din cauza acestor asemănări, acestea pot fi uşor confundate cu armele de foc. Deşi mulţi le văd ca pe nişte jucării, armele de airsoft pot fi un pericol”, adaugă Jandarmeria Vâlcea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.