O acţiune de plantare a o sută de stejari, în jurul mai multor astfel de arbori multiseculari, a avut loc, marţi, la Horezu, în judeţul Vâlcea, fiind organizată de Ministerul Apelor şi Pădurilor şi Romsilva pentru a marca Centenarul Marii Uniri. La eveniment au participat şi ministrul Ioan Deneş, directorul Romsilva Gheorghe Mihăilescu, autorităţi locale şi elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor, Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea, şi Nicolae Sărdescu, primarul oraşului Horezu, au participat, marţi, la Horezu, în judeţul Vâlcea, la o acţiune de plantare a 100 de stejari în jurul mai multor stejari multiseculari, pentru a marca Centenarul Marii Uniri, se arată într-un comunicat de presă transmis de Romsilva.

La acţiune au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi o sută de preşcolari şi elevi ai Liceului "Constantin Brâncoveanu" din Horezu.

Fiecare stejar plantat a fost "adoptat" de un elev, fiind emise şi certificate de adopţie nominale.

Stejarii au fost oferiţi de Direcţia Silvică Vâlcea, silvicultorii fiind implicaţi şi în asigurarea asistenţei tehnice la plantare.

Evenimentul a fost organizat în cadrul unui parteneriat între Ministerul Apelor şi Pădurilor, Romsilva, prin Direcţia Silvică Vâlcea, şi Primăria Horezu.

În acest an, Ministerul Apelor şi Pădurilor şi Romsilva marchează Centenarul Marii Uniri din 1918 prin mai multe evenimente.

Silvicultori din România şi Republica Moldova au aniversat, în luna aprilie, Centenarul Unirii Republici Democrate Moldoveneşti cu Regatul României, prin plantarea simbolică a ”Pădurii Centenar” pe ambele maluri ale râului Prut, iar în septembrie a fost inaugurat "Punctul Frăţiei Neamului Românesc”, un observator ridicat de silvicultori la punctul de întâlnire a celor trei mari provincii istorice româneşti, Ţara Românească, Moldova şi Transilvania.

Tot în luna septembrie a fost vernisată, la Muzeul Cinegetic al Carpaţilor "Posada", expoziţia jubiliară "100 de ani de silvicultură în România”.

Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă de aproximativ 850.000 de hectare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.