Autorităţile din Vâlcea, judeţ care în ultimele săptămâni cunoaşte o accelerare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, raportează 56 de focare active de boală, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în instituţii publice. Trei sferturi dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus internaţi în spitalele din judeţ au forme medii sau grave ale bolii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 3.904 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 177  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 44 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 124 au forme medii şi 9 sunt internate în secţia ATI. La momentul actual, în judeţ, sunt active 56 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în cadrul instituţiilor publice”. informează, miercuri seară, Prefectura Vâlcea.
 
Doar în ultimele două zile, şapte localităţi din judeţ au înregistrat creşteri ale incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre comunele Sălătrucel (3,64‰), Ştefăneşti (3,14‰), Suteşti (2,36‰), Mitrofani (2,11), Orleşti (1,72‰), Galicea (1,62‰) şi Glăvile (1,58‰).
 
În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea a decis ca, din 23 octombrie, acestea să treacă la aplicarea măsurilor prevăzute în H.G. nr. 856/14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
 
Incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele două săptămâni în judeţul Vâlcea este de 2,49 cazuri la o mie de locuitori, în scădere faţă de luni, 19 octombrie, când s-a înregistrat o rată de 2,52 cazuri la o mie de locuitori. În calculul ratei de infectare nu au fost luate în calcul focarele din centrele rezidenţiale şi din spitale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.