USR cere Ministerului Educaţiei amânarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului pentru luna august sau septembrie, dar şi ajustarea programelor pentru aceste examene prin eliminarea cunoştinţelor care nu au putut fi dobândite până la data suspendării cursurilor şcolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Uniunea Salvaţi România solicită Ministrului Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, o serie de măsuri urgente având în vedere că şcolile sunt închise de pe 10 martie şi până la această oră nu s-au luat nişte decizii clare şi predictibile privind Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de USR.

De aceea, USR cere amânarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului pentru luna august/ septembrie şi anularea celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat din acest an şcolar; anularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a pentru anul şcolar 2019-2020; ajustarea programei pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat prin eliminarea capitolelor şi competenţelor care nu au putut fi dobândite până la data de 10 martie 2020, data suspendării temporare a cursurilor; refacerea subiectelor pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat în contextul modificărilor propuse mai sus.

De asemenea, USR solicită adaptarea limbajului cursurilor ţinute la televiziunea naţională la un nivel mediu de înţelegere şi un ritm de parcurgere adecvat; introducerea cu preponderenţă în programul de pregătire ţinut la televiziunea naţională a unor cursuri de tip „simulare” şi ”rezolvare” a subiectelor pentru examenele naţionale (Evaluare naţională şi Bacalaureat); prelungirea duratei aferente cursurilor predate prin intermediul televiziunii naţionale şi mutarea orei de difuzare a lor între orele 10 şi 15. Păstrarea continuităţii şi a predictibilităţii cursurilor (oră, materie, acelaşi tip de subiect rezolvat).

Reprezentanţii USR spun că aceste propuneri sunt menite să evite expunerea elevilor şi a cadrelor didactice, măsură esenţială în plină epidemie de coronavirus.

"De asemenea, este esenţial ca Ministerul Educaţiei să adapteze programa şcolară pentru examenele Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului având în vedere că predarea online a materiei în această perioadă este deficitară, dar mai ales pentru că în România sunt peste 500.000 de elevi care nu au acces la niciun fel de mijloc electronic de comunicare", mai arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.