În şedinţa Consiliului Local al Sectorului 2 de joi a fost aprobat proiectul „Şcoală după Şcoală”, prin care au fost alocate 4.000.000 de lei pentru semestrul II al anul şcolar 2021-2022 pentru ca familiile în care ambii părinţi muncesc sau familiile monoparentale să aibă copiii în siguranţă la şcoală până la ora 18:00, arată un comunicat de presă al USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, sunt acoperite de la bugetul local cheltuieli de 35 de lei / zi / elev. Această sumă acoperă costurile cu masa, cu programele educaţionale, servicii de supraveghere şi îndrumare. În cazul în care într-o unitate aceste costuri depăşesc suma pusă la dispoziţie de Primărie, părinţii plătesc doar diferenţa. În acest fel, programul copiilor va conţine o masă caldă şi se va extinde până la ora 18:00, atunci când şi părinţii scapă de la muncă. Asociaţiile de părinţi şi şcolile au libertatea să organizeze acest program în funcţie de nevoile şi cerinţele propriilor copii.

„Primăria Sectorului 2 este conştientă de problemele părinţilor, amplificate în ultimii doi ani şi în contextul pandemiei. Şcoala a avut mult de suferit, însă, în acelaşi timp, nu putem trece cu vederea rolul esenţial al şcolii în societate chiar şi în timpul unei crize sanitare. De aceea, ca şi coordonator al reţelei de învăţământ, am iniţiat programul «Şcoală după Şcoală». Este nevoie de soluţii integrate, care să includă şi o masă caldă oferită copiilor şi să acoperim nevoia părinţilor de a-şi şti copiii în siguranţă cât timp ei sunt la muncă”, a declarat Alexandra Chirilă, viceprimar USR PLUS Sector 2, conform sursei citate. 

Data-limită pentru înscrierea în program este 17 decembrie 2021.

„O promisiune a USR PLUS de a reorganiza programul şcolar pentru a veni în sprijinul familiilor monoparentale sau cele care au probleme în asigurarea monitorizării activităţii zilnice a copiilor devine realitate în Sectorul 2”, mai indică sursa menţionată. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.