Este absolut iresponsabil să şantajezi bucureştenii, să-i laşi să îngheţe în frig în staţii pentru a puncta politic, susţine USR Bucureşti, într-un comunicat de presă. Sindicatul STB este controlat de consilierul general PSD Vasile Petrariu. STB este controlată, însă, de PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR Bucureşti atrage atenţia că, conform legislaţiei în vigoare este necesară asigurarea unui minim de 30% din transportul public pentru a furniza mobilitate oamenilor. Orice încălcare a legislaţiei va avea consecinţe penale şi patrimoniale.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
“STB are nevoie de reforme şi restructurări. Fix ce a propus USR în tot statul român. Lucrul acesta este încă aşteptat de bucureşteni. Sa tot dăm bani publici fără o perspectivă de reformă în aceste companii nu este o soluţie viabilă. Şi nu e o perspectiva pe care să o susţinem. Numai atunci când vom înceta cu conducerea politizată a companiilor şi a sindicatelor, vom avea servicii de calitate”, a declarat preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, conform sursei citate.
 
Sursa menţionată mai spune că filiala USR Bucureşti susţine reforma întregii administraţii bucureştene, inclusiv restructurarea companiei Societate de Transport Bucureşti. Ne aflăm în situaţia în care bucureştenii au de suferit din cauza iresponsabilităţii politice a partidelor vechi.
 
Vasile Petrariu, liderul Sindicatului din Societatea de Transporturi Bucureşti (STB) a declarat, joi, că şoferii STB vor relua munca doar când directorul general al STB va fi demis de Consiliul de Administraţie. El a precizat că la negocieri, fără el nu va merge nimeni din partea Sindicatului Transportatorilor, răspunzându-i primarului Capitalei care afirmase că doreşte să vorbească cu cei care au făcut grevă dar nu cu consilierul PSD, care a politizat acest protest. Angajaţii STB cer renegocierea contractului colectiv de muncă, prin care să se asigure o creştere salarială de minimum 10%, care să compenseze rata inflaţiei şi preţurile majorate, a mai spus liderul sindicatului.
 
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat joi că greva la Societatea de Transport Bucureşti, în urma căreia maşinile nu au ieşit pe traseu, este ilegală, fiind o acţiune foarte gravă, care afectează foarte mulţi bucureşteni, din toate categoriile. El a precizat că STB a depus deja acţiune în instanţă, iar municipalitatea va face o cerere de intervenţie, care e scrisă deja. El a mai susţinut că nu este grevă spontană, ci este orchestrată de liderii de sindicat, fiind o grevă politică, condusă de liderul de sindicat Vasile Petrariu, consilier PSD. Nicuşor Dan a transmis protestatarilor că este deschis la dialog, dar nu prin liderii de sindicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.